Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie D700 i porterowka, jaka ??

Witam posiadam zestaw Nikon D700 i N24-70 i oczywiscie sabinke SB800 zaniedługo SB900 ale to nie o tym post miał byc mam zamiar kupic jakis obiektyw typowo do portretow w plenerze i studio. kwota na obiektyw jaka moge wydac to 1500 zł kupie cos dobrego za "te" pieniądze? czy moze warto zainwestowac w cos innego i dac sobie spokój z drugim obiektywem jak jest 24-70 ?? prosze o jakies porady
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-01-2009 o 11:11 Powód: orto. ("spokuj")

Domyślnie

zoom już masz. można z powodzeniem focić portret. widziałęm sporo z tego szkła - miód.
    A stałki: w tej kwocie na pewno 85 f1.8 (a może warto dołożyć i szarpnąć się na 1.4? ) - do portretu raczej szerszego na pełnoklatkowym body.
    Lub też 105 nikkora (chociaż nie wiem jak on stoi cenowo)
    Znam takich , którz portretują na 135, ale IMO to nie jest najfajniejsze rozwiązanie jednak.

Zależy też jak duże to studio, bo może się okazać, że 85 będzie zbyt wąsko ostatecznie.

Edit: Zwróc uwagę, żeby to był obiektyw "portretowy" - tzn. niekoniecznie ostry jak żyleta. Później takie portrety np. z tamrona 90mm 2.8 trzeba blurować...
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

105-tka to 2x tyle, do 1500zł to 85-tka albo... 180/2.8 z drugiej ręki. Do studia napewno za długi, ale w plenerze na FX sprawdzi się w 100% i jakość przednia

Domyślnie

hmm ta 180 2.8 mnie skusiła tak jak mowisz napewno na plener cos fajnego i nawet do jakis reporterki tez całkiem fajny tylko gdzie mozna by było go dostac za taka kwote ? masz moze jakies info ?
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Domyślnie

Ja w wakacje nabyłem 180 za niecały 1k pln, trochę śladów użytkowania nosi, ale na zdjęciach tego nie widać Kupiłem na allegro, potwierdzam - super szkło.
    Ostatnio edytowane przez _Bobo_ ; 27-01-2009 o 23:00
    Nikon.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lvqe Zobacz posta
    hmm ta 180 2.8 mnie skusiła tak jak mowisz napewno na plener cos fajnego i nawet do jakis reporterki tez całkiem fajny tylko gdzie mozna by było go dostac za taka kwote ? masz moze jakies info ?
    Szkło wybitne ale niepopularne i ceny używek są niskie. Ostatnio na allegro poszło za niecałe 1300zł. Radzę czekać i szukać.

Domyślnie

A toście koledzy zarzucili temat z tym szkłem, no, no Kusząco wygląda.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

ceny uzywek niskie ale nowe sa dosyc drogie to teraz trzeba polowac na okazjie na ten obiektyw... jak by ktos miał mozliwosc sprzedania albo jakiegos info kto ma do sprzedania ten obiektyw to prosił bym o informacje ale dalej podtrzymuje pytanie jakies inne obiektywy warte uwagi ??
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Domyślnie

Również polecam to szkiełko, ja swoje używane ( w super stanie ) kupiłem na naszym forum za 1.500PLN. Warto poczekać na to szkło.

Domyślnie

Do 1500 zł to tylko 85mm f/1.8 - na FX spoko, tylko nie podchodz za blisko do twarzy modelki bo przerysuje nosek. Inne szkła portretowe są dużo droższe.
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów