Czesc![]()
Ludzie, jak ciezko sie Was czyta!... Jestem umordowana! Czytam i mecze sie Was zrozumiec, conieco przyswoilam, ale...
Moim jedynym i ostatnim aparatem byl taki plastikowy Kodak, ktory dostalam na 18-stke w 1993 rokuCala klasa sie na niego zlozyla, klisze sie przekrecalo samemu, a jakze! Ten aparat sluzyl mi do niedawna, az sie rozpadl na kawalki (upuscilam). Ostatnio to juz nim po prostu szpanowalam, nikt takiego nie mial!
Jakosc zdjec oczywiscie poza wszelkim komentarzem, ale wartosc emocjonalna zachowana
![]()
Teraz chce kupic D 50. Prosze nie przewracac oczami, poradze sobie, ambitna jestem i szybko sie ucze. Potrzebny mi solidny aparat na cale zycie, calkowite amatorstwo, do fotografowania zycia, podrozy, dzieci i moze czasem jakiejs przyrody.
Zwracam uwage na to, jak zrobione sa zdjecia, chce miec mozliwosc samej cos ustawic, a nie tylko nacisnac spust. Jakis zmysl estetyczny mam, a poza tym zamierzam sie troche obczytac i obogladac. nie planuje dokupowac zadnych dodatkowych obiektywow.
Prosze poradzcie z jakim obiektywem uniwersalnym mam kupic body, jaka torbe i karte i ewentualnie co jeszcze. Za wszystkie poblazliwe uwagi, bym kupila sobie cyfrowke za 400 zl z gory dziekuje.
I jeszcze: co to jest kit na litosc boska, niby wiem, ze obiektyw, ale ten Wasz profesjonalny jezyk mnie oslabia.
Pozdrawiam wszystkich i zycze obecnosci z aparatem we wlasciwym punkcie czasoprzestrzennym!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami