Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Instrukcja F75

marian
    Gość

Domyślnie Instrukcja F75

Witam za nic nie mogę znaleźć instrukcji do F75 a w szczególności chodzi mi o obsługę CSM. Na górnym wyświetlaczu pokazał mi się napis CUSTOM i nie mogę go wyłączyć poza tym nie wiem do czego służą poszczególne etapy menu CSM. Może ktoś mi pomoże ???

Domyślnie

marian, co do wyłączenia CSM, to (patrząc od góry) pod głównym pokrętłem do ustawiania trybu masz jeszcze taki mały przełącznik
    przestaw go na S - czyli pojedyncze zdjęcia
    a co do znaczenia opcji, poratuj się ściągając sobie całkiem legalnie angielską instrukcję
    trzeba zarejestrować się zalogować na stronie nikona (ale angielskiej lub USA) z polskiej to nie sciągniesz nawet wersji anglojęzycznej
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

marian
    Gość

Domyślnie

Spoko wiem jak CSM w inną pozycję przełączyc ale jak włączę w tryb pojedynczej klatki na ekranie wyświetla sie nadal CUSTOM coś w ustawieniach przestawiłem i nie wiem jak to odwrócic ale dzięki za podpowiedź. Tyle osób czytało tego posta a nikt oprócz ciebie nawet słowa nie napisał.

Domyślnie

Mam instrukcje polską w wersji elektronicznej (PDF).Zainteresowanych proszę o kontakt.A poszukuje do Sb-28 gdyby ktoś miał ale pełną wersję,skróconą już posiadam.
    F80,MB-16,N.35-70 2.8 D D90 ,MB-D80 N. 17-55 2.8 G IF ED AF-S,N. 60 2.8 G ED Micro,N. 80-200 D ED NEW, SB-900, 055PROB+486RC2+MBAG80,LOWEPRO NOVA 5 AW,KENKO-Macro,KENKO 1,4 DG
    Grupa ,,SABAT,,

marian
    Gość

Domyślnie

sorki poprawię się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marian
    Spoko wiem jak CSM w inną pozycję przełączyc ale jak włączę w tryb pojedynczej klatki na ekranie wyświetla sie nadal CUSTOM coś w ustawieniach przestawiłem i nie wiem jak to odwrócic
    napis "Custom" widniejacy na gornym wyswietlaczu sygnalizuje, ze w conajmniej jednym ustawieniu uzytkownika masz wartosc inna niz domyslna jest to, jak najbardziej, normalny objaw Zeby sie go pozbyc (choc nie wiem po co, jest az tak uciazliwy? ) musisz zresetowac wszystkie ustawienia uzytkownika do wartosci domyslnych.

[ Dodano: Pią 04 Sie, 2006 18:03 ]
    Cytat Zamieszczone przez marian
    S Tyle osób czytało tego posta a nikt oprócz ciebie nawet słowa nie napisał.
    ehh, malo ludzi na swiecie (oprocz zotornika i paru innych ) dysponuje "ef-75tka"
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=28156
    Baw się świetnie absolutnie bez powodu.

Uprawnienia umieszczania postów