Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Obiektyw do D80

Smile Obiektyw do D80

Witajcie koledzy zaczynam przygodę fotografi z nikonem d80 i potrzebuję Waszej fachowej opini chcę kupić obiektyw szerokokątny o stałej ogniskowej, jest ich sporo na rynku dlatego problem co wybrać ?

Domyślnie

a może podasz np. zakres cenowy?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

podaj jeszcze jakie zdjecia zamierzasz robić

Domyślnie

jaka ogniskowa konkretnie cię interesuje - dla jednego 20mm to już szeroko, dla innego 10mm zbyt wąską

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    a może podasz np. zakres cenowy?
    Myśle, że 2000 tys. to max, i jeszcze jedna sprawa mam zamiar obiektyw wykorzystywać do fotografowania mojego dziecka jak też zdjęć w plenerze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    jaka ogniskowa konkretnie cię interesuje - dla jednego 20mm to już szeroko, dla innego 10mm zbyt wąską
    Myślę, że ogniskowa 20 mm to mało a np. szkło tak zwane rybie oko to zbyt wiele.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papajpo Zobacz posta
    podaj jeszcze jakie zdjecia zamierzasz robić
    jeśli chodzi o zjęcia to nie mam sprecyzowanego rodzaju myśle, żę na pewno zdjęcia np. mojego dziecka jak też zdjęcia w plenerze jestem miłośnikiem gór więc zdjęcie na tle fajnego krajobrazu też wchodzą w gre.

Domyślnie

Dlaczego akurat chcesz staloogniskowy, dlaczego nie sigma 10-20, Tokina 11-16, Tamron 11-18?

Domyślnie

myśle, że obiektywy stałoogniskowe posiadają lebszą głębie a co za tym idzie robią wyraźniejsze zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez grzegorz72 ; 25-01-2009 o 11:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorz72 Zobacz posta
    myśle, że obiektywy stałoogniskowe posiadają lebszą głębie a co za tym idzie robią wyraźniejsze zdjęcia
    Na twoim miejscu nie myślałbym tyle, tylko pooglądał zdjęcia z obiektywów które wymienił kolega bhk. Dla mnie ze wskazaniem na S10-20 bo go miałem pod DX i był ( pewnie dalej jest ) super szkłem - również ostrym.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów