Szukaj
Sprytnie, nieprawdaz? Gwarancja nie podaje dokladnego terminu, usterka usuwana jest "zwykle" w _3_ tygodnie. Jeszcze dobrze, zeby okreslili koszt takiej naprawy dla sprzetu bez gwarancji, bo moze sie okazac od razu, ze koszty sa "nadmierne".
Na przyklad w MediaMarkt jesli ktos przyniesie sprzet i nie zaznaczy z jakiego tytulu chce dochodzic swoich roszczen, to przyjmuje sie, ze korzysta z gwarancji - sklep uwaza sie wtedy jedynie za posrednika miedzy konsumentem a serwisem/producentem. Oczywiscie w momencie zglaszania usterki nikt Cie nie poinformuje jakie masz mozliwosci.
I tak jeszcze na koniec: W "Ustawie z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej i o zmianie Kodeksu Cywilnego" w Art. 8 ust. 3 jest mowa, ze "Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione." Jesli zwrocimy uwage na Art. 9 ust. 1 oraz Art. 8 ust. 2 mozna dojsc do ciekawej konkluzji, ktora tlumaczyl mi kiedys Pan w PIHu. Otoz - wystarczy wyslac listem poleconym zgloszenie usterki wraz z opisem, okreslonym zadaniem (wymiana/zwrot), podanym terminem zalatwienia sprawy (realnym i dobrze jesli uzasadnionym) oraz dobrze jest wskazac, gdzie znajduje sie towar i kiedy sprzedawca moze przybyc i go sobie obejrzec/odebrac. Nie ma tutaj znaczenia wielkosc towaru (jego gabaryty ani masa (sic)). Musze przyznac, ze jeszcze tego nie probowalem, ale w PIHu mniej wiecej tak to przedstawili.
HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec
O podróbkach na allegro jak i o innych portali aukcyjnych jest głośno w Internecie. Najczęściej sprzedawane podróbki to kosmetyki, karty pamięci, odzież i pewnie wiele innych przedmiotów. Moją kartę kupiłem od użytkownika mającego 100% pozytywów na razie nie będę piętnował tej osoby na forum. Karta różniła się etykietą posiadała hologram ale była to 4 gigówka a nie miała napisu SDHC, Nie posiadała numeru seryjnego a każda karta SanDisk ma nieusuwalny na spodzie numer seryjny na podstawie którego można ją zarejestrować na stronie producenta taką informację uzyskałem od firmy CSI - autoryzowanego dystrybutora firmy SanDisk. Instrukcja była ewidentną kserokopią, no i najważniejsze parametry. Przy testach zapis jakieś 40% odczyt 80% szybkości z jaką karta miała pracować. Test na szybkim czytniku dla porównania zwykła karta 2GB Toshiba była szybsza przy zapisie i odczycie. Najczęściej karty podrobione SanDisk są sprzedawane w kartonikach. Kupujący najczęściej nie jest świadom że zakupił fałszywkę chyba że straci cenne dane.
No, ja połowę moich kart kupiłem na alledrogo. Wszystkie to wystarczająco szybkie Kingstony 4GB SDHC. Jakoś tak... mam zaufanie do tej firmy. Może to też podróby? Przecie Polska to nie CHiny, to się da ścigac?! Na co tacy sprzedawcy liczą?
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
W końcu doczekałem się informacji od serwisu. Miesiąc potrzebowali na wycenę kosztów naprawy. Jednak poszła matryca. Koszt naprawy wycenili na 2260zł Sklep podjął decyzję, że będzie wymiana, ale nie chcą wymienić samego body tylko komplet z obiektywem a tego znowu nie ma w sprzedaży. Tak, więc dalej jestem bez aparatu...
Ojej! Nizla wycena. Cekawe ile z tego stanowi robocizna, a ile koszt matrycy? Rzeczywiscie za te kwote oplacalna jest jedynie wymiana sprzetu.
Co do obiektywu- no coz, musisz czekac albo kupic jskis inny. Poza tym chyba uszkodzona byla tylko matryca, a nie obiektyw wiec dlaczego go nie zostawic? Moze dostaniesz nowa gwarancje na caly zestaw jak sie dogadasz ze sprzedawca.
Obiektyw mam w domu i chciałem go zostawić i wymienić samo body ale ze sprzedawcą nie idzie się dogadać (RTV EUR AGD) komplet za komplet. Teraz oglądając cennik D90 body z kitem 18-105 4399, samo body 3399zł, obiektyw 18-105 995zł wychodzi na to że zakup osobno body i obiektywu wychodzi taniej.
Rozmawiałem z kierownikiem serwisu Nikona stwierdził że koszt robocizny jest znikomy. Ciekawe ile miał na myśli...
Skontaktuj się z nami