Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 113

Wątek: F 65 czy F70

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nie...F70 nie rusza G....
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfx
    swoją drogą może warto byłoby ułożyć jakąś krótką hierarchie analogowych lustrzanek nikona, co by sie początkujący użytkownicy lepiej w tym połapali... :-/
    http://www.bythom.com/lineage.htm
    Co do hierarchii, to raczej nie da się ułożyć. Każdy lubi co innego.
    Ja bym np. aparatu bez podglądu głębi ostrości nie kupił. Nawet jeżeli to jest aparat z linii "profesjonalnej". A raczej tym bardziej - co to za aparat "profesjonalny", który nie ma podglądu głębi ostrości?!

[ Dodano: Czw Sty 27, 2005 9:21 am ]
    Cytat Zamieszczone przez tyniu
    Co prawda wychodze juz z analoga ale zdecydowanie F70 powninien byc lepszym aparatem dla ambitnego amatora.
    Chyba ze potrzebujesz sprzet lekki i maly - wtedy pomysl o F75 moze (choc ja i tak wolabym juz cos z F80, F90).
    Chyba mało ambitnego amatora - brak podglądu głębi ostrości.

No i skazanie na drogie obiektywy "nie G" zniweczy oszczędności poczynione na zakupie tańszego body.

Domyślnie

...swoją drogą może warto byłoby ułożyć jakąś krótką hierarchie analogowych lustrzanek nikona, co by sie początkujący użytkownicy lepiej w tym połapali... :-/
    Niestety, to raczej niemożliwe...
    Musisz się zastanowić, które z funkcji aparatu będą Ci najbardziej potrzebne i szukać puszek z najlepszych pod tym kątem. Jeśli nie wiesz jeszcze, jakiego typu zdjęcia będą Cię bawić najbardziej - kup na początek aparacik w miarę uniwersalny.
    Ja np. niemal przed każdym popełnionym obrazkiem używam podglądu głębi ostrości, za to ze zdjęć seryjnych albo czasu migawki szybszego niż 1/1500s nie korzystam prawie wcale.
    Takich przykładów można mnożyć bez końca...

PS
    I jeszcze jedna kwestia: banalna, a nie wiem czy nie najważniejsza...
    Przed decyzją o zakupie weź po prostu każdy apart, który bierzesz pod uwagę do ręki!
    Ja po takim eksperymencie zrezygnowałem z Minolty, a np. mój kumpel Canoniarz ma taką niedźwiedzią łąpę, że moją F80 bez battery pack'a musi trzymać trzema palcami [reszta nie mieści się już na body...]. Dla niego parametry techniczne tej puszki to naprawdę drugorzędna sprawa...
    Pozdrawiam, Adam.

F80 | Nikkor 28 f/2.8 AIS | Nikkor 35-70 f/2.8D | Tokina 70-210 f/4 | Sunpak PZ 4000 AF

Domyślnie

F65 to pomyłka Nikona, naprawiona przez F75.. Ciężko używać kreatywnie tego aparatu, jeśli ma się przeciwko sobie tyle ograniczeń. F70, pomimo starszego wieku, jest nie dość, że bardziej zaawansowaną, to jeszcze bardziej "kreatywnie" nastawioną dla użytkownika. BTW, szybko można ją oswoić, gdy ustawi się i zapamięta własne ulubione tryby pracy. Zdecydowanie F70.
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie

Z tych dwóch wybierz F-70.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

Wybrałem F70 narazie sam korpus.
    Potrzebuje jeszcze jakiś obiektyw...co radzicie, kupić prostego kita?
    czy lepiej zainwestować w te np:
    Sigma 28-70 F/2.8 D ze stałym światłem albo Sigma 28-70/2.8-4 HF ?

pozdrawiam

Domyślnie

Wybrałem F70 narazie sam korpus.
    Potrzebuje jeszcze jakiś obiektyw...co radzicie, kupić prostego kita?
    czy lepiej zainwestować w te np:
    Sigma 28-70 F/2.8 D ze stałym światłem albo Sigma 28-70/2.8-4 HF ?

pozdrawiam
    Kup na dzień dobry standart (50/1,8 ), nabierzesz właściwych nawyków, uzbierasz kasiorkę to coś do niego dokupisz.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

Kup na dzień dobry standart (50/1,8 ), nabierzesz właściwych nawyków, uzbierasz kasiorkę to coś do niego dokupisz.
    mam nawyki - już od dawna sypiam z aparatem u wezgłowia,
    nawyki wyrobiłem zresztą na starej practice, ale mam jej dosć 50mm odpada więc ...

Domyślnie

mam nawyki - już od dawna sypiam z aparatem u wezgłowia,
    nawyki wyrobiłem zresztą na starej practice, ale mam jej dosć 50mm odpada więc ...
    A cóż złego Ci ona uczyniła??

1.nikkor 35-70/2,8
    2. tokina at-x pro II 28-70/2,8
    3. tamron 28-85/2,8 ten zachwalany do D70
    4. nikkor 28-105/3,5-4,5 D IF
    5. 28-80/3,5-5,6 D (kit)

To moje propozycje w kolejności jak ja bym kupował (pozycja 2i 3 równorzędnie).
    pozdrawiam Krzysiaczek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

A cóż złego Ci ona uczyniła??
    Spadła mi na noge )

Nie widze Sigmy...hmm

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów