nie...F70 nie rusza G....
Szukaj
nie...F70 nie rusza G....
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
http://www.bythom.com/lineage.htmZamieszczone przez sfx
Co do hierarchii, to raczej nie da się ułożyć. Każdy lubi co innego.
Ja bym np. aparatu bez podglądu głębi ostrości nie kupił. Nawet jeżeli to jest aparat z linii "profesjonalnej". A raczej tym bardziej - co to za aparat "profesjonalny", który nie ma podglądu głębi ostrości?!
[ Dodano: Czw Sty 27, 2005 9:21 am ]
Chyba mało ambitnego amatora - brak podglądu głębi ostrości.Zamieszczone przez tyniu
No i skazanie na drogie obiektywy "nie G" zniweczy oszczędności poczynione na zakupie tańszego body.
Niestety, to raczej niemożliwe...Zamieszczone przez sfx
Musisz się zastanowić, które z funkcji aparatu będą Ci najbardziej potrzebne i szukać puszek z najlepszych pod tym kątem. Jeśli nie wiesz jeszcze, jakiego typu zdjęcia będą Cię bawić najbardziej - kup na początek aparacik w miarę uniwersalny.
Ja np. niemal przed każdym popełnionym obrazkiem używam podglądu głębi ostrości, za to ze zdjęć seryjnych albo czasu migawki szybszego niż 1/1500s nie korzystam prawie wcale.
Takich przykładów można mnożyć bez końca...
PS
I jeszcze jedna kwestia: banalna, a nie wiem czy nie najważniejsza...
Przed decyzją o zakupie weź po prostu każdy apart, który bierzesz pod uwagę do ręki!
Ja po takim eksperymencie zrezygnowałem z Minolty, a np. mój kumpel Canoniarzma taką niedźwiedzią łąpę, że moją F80 bez battery pack'a musi trzymać trzema palcami [reszta nie mieści się już na body...]. Dla niego parametry techniczne tej puszki to naprawdę drugorzędna sprawa...
Pozdrawiam, Adam.
F80 | Nikkor 28 f/2.8 AIS | Nikkor 35-70 f/2.8D | Tokina 70-210 f/4 | Sunpak PZ 4000 AF
F65 to pomyłka Nikona, naprawiona przez F75.. Ciężko używać kreatywnie tego aparatu, jeśli ma się przeciwko sobie tyle ograniczeń. F70, pomimo starszego wieku, jest nie dość, że bardziej zaawansowaną, to jeszcze bardziej "kreatywnie" nastawioną dla użytkownika. BTW, szybko można ją oswoić, gdy ustawi się i zapamięta własne ulubione tryby pracy. Zdecydowanie F70.
Ja tez zły.. Już tak mam..
sprzętowo pozamiatane
Z tych dwóch wybierz F-70.
Pozdrawiam Arek
7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta
Wybrałem F70 narazie sam korpus.
Potrzebuje jeszcze jakiś obiektyw...co radzicie, kupić prostego kita?
czy lepiej zainwestować w te np:
Sigma 28-70 F/2.8 D ze stałym światłem albo Sigma 28-70/2.8-4 HF ?
pozdrawiam
Kup na dzień dobry standart (50/1,8 ), nabierzesz właściwych nawyków, uzbierasz kasiorkę to coś do niego dokupisz.Zamieszczone przez sfx
pozdrawiam Krzysiaczek
A cóż złego Ci ona uczyniła??Zamieszczone przez sfx
1.nikkor 35-70/2,8
2. tokina at-x pro II 28-70/2,8
3. tamron 28-85/2,8 ten zachwalany do D70
4. nikkor 28-105/3,5-4,5 D IF
5. 28-80/3,5-5,6 D (kit)
To moje propozycje w kolejności jak ja bym kupował (pozycja 2i 3 równorzędnie).
pozdrawiam Krzysiaczek
Skontaktuj się z nami