Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie fauna naśnieżna

Witam wszystkich.
    To moja premiera w tym dziale
    Dziś przeczołgałem się trochę po śniegu w poszukiwaniu zwierzaków. Nie udało mi się, co prawda znaleźć tego, czego poszukiwałem ale na parę innych stawonogów natknąłem się. Wszystkie modele malutkie, nie przekraczały 4mm. Jednoczesnie mam świadomość, że jeszcze dużo przede mną nauki w temacie fotografia macro, fotografia na śniegu i obróbka zdjęć.
    1.
    2.
    3.
    S.T.V.B.E.E.V.

Domyślnie

Pełen szacun za wytrwałość...
    Jestem w szoku,że takie modele znalazłeś.....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Za prawie cały dzień łażenia to trochę skromnie. Ale przynajmniej poćwiczyłem technikę czołgania i podchodu.
    S.T.V.B.E.E.V.

Domyślnie

Jezeli, jak się mnie wydaje, to wszystko w śniegu... to szacuneczek za wytrwałośc, a 3ka najfajowsza

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Gupie jakieś te robale, takie gołe na śnieg
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Połów bardzo udany, zwłaszcza zważywszy na pogodę

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    Gupie jakieś te robale, takie gołe na śnieg
    Niekoniecznie. Jest kilka gatunków spotykanych niemal wyłącznie zimą na śniegu, np. taki Boreus.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie Dziś dalszy ciąg polowania na naśnieżne mikrusy, tym razem z lampą

1. praca nad GO

2. muszka do poprawki

3. kusak: 3 mm dł.

4. na granicy rozdzielczości: skoczogonki +/- 1,2 mm dł.

Boreusów niestety nie spotkałem. Chyba trzeba poczekać do następnej zimy
    S.T.V.B.E.E.V.

Domyślnie

Kolejny fajny zbiór.

Wczoraj rozbebeszałem sosnowe pniaczki i zdzierałem troszkę kory. Mam niezłą stertę pająków z rodzaju Philodromus. Niestety z chrząszczy tylko Bolitophagus reticulatus i Adalia bipunctata
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    Kolejny fajny zbiór.

Wczoraj rozbebeszałem sosnowe pniaczki i zdzierałem troszkę kory. Mam niezłą stertę pająków z rodzaju Philodromus. Niestety z chrząszczy tylko Bolitophagus reticulatus i Adalia bipunctata
    Dzięki.
    Pniaczki sosnowe są dość ubogie. Zimą wg mnie najatrakcyjniejsze są liściaste pniaczki ale pod grubą korą i to przy samym gruncie. A z podkorowców najbardziej podobają mi się Pselaphidae

To zdjęcie w ramach małej odskoczni od sniegowej fauny w kierunku podkorowej Nie mogę się już doczekać wiosny...
    S.T.V.B.E.E.V.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów