Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Jesienne drzewa (nie wierzby)

Świadomy ryzyka, umieszczam kilka moich zdjęć drzew jeszcze z jesieni 2008, a konkretnie z 12 listopada, o ile pamięć mnie nie myli. Polna droga na mazurach.

Starałem się jak najlepiej wykadrować zdjęcia. Proszę o konstruktywną krytykę i rady co można i co trzeba poprawić.
    I jestem przygotowany na kąśliwe uwagi

Zdaję sobie sprawę, że kadry podobne, ale chcę wiedzieć, który się ewentualnie najlepiej nadaje.

1.

2.

3.

4.

A tu 2 eksperymenty:

5.

6. efekt starego zdjęcia...

uff. teraz czekam na mocne uderzenie

Domyślnie

czy te zdjęcia są tak fatalne, że nikomu nawet nie chce się po nich trochę pojechać?

Domyślnie

Kolorystyka 4 mi sie podoba
    w innych bym się trochę kolorami pobawił. Może kontrastem bym podjechał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    czy te zdjęcia są tak fatalne, że nikomu nawet nie chce się po nich trochę pojechać?
    ... spokojnie, jesteśmy w fabryce. Ja wolę poziome kadry, więć dla mnie czwórka, ..... drzewo ma czym oddychać i kolorystycznie może być.

Domyślnie

ok coś mi padło na wzrok i rzeczywiście wyszło strasznie blado. przepraszam.
    poprawiłem nieco obróbkę i wstawiłem ponownie zdjęcia. mam nadzieję, że wszystko ok i wyświetlają się jak należy

Domyślnie

Dla mnie broni sie tylko 5. Podostrzylbym je troche. Wydaje mi sie ze 1-4 byly zrobione przy zbyt ostrym sloncu.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

wg mnie tylko 5-tka się jeszcze jakos broni
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

kulten
    Gość

Domyślnie

Tylko 5 jest poprawnie "wykolorowane" moim zdaniem i wygląda całkiem dobrze. 1-4 mają zdecydowanie za ciepły dół. 6tka to ihmo nietrafione poszukiwania.

Domyślnie

Zdjęcia są przesaturowane i to b. mocno.Ostatnie mi się nie podoba,a na piątce zbyt duży przepał.Inne....rzecz gustu,bo kadry "klasyczne" nie są..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

ok ale z tego co moja łepetyna pamięta, to wtedy inaczej kolorystycznie było na żywo oglądając wiele zdjęć tutaj na forum zaczynam się zastanawiać, czy to jest forum fotograficzne, czy graficzne nevermind. będę się starał pracować nad swoim warsztatem. dzięki za komentarze.

chociaż podejrzewam, że bardzo znacząca jest tu kwestia kalibracji monitora...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów