Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deep
    (wiadomo jak duża różnica na drabince na - to będzie czarno )
    i ja tak właśnie miałem - na drabince minus na maksa - robie fote - i czarna - i co teraz ???
    nie wiedziałem jak podejść do tematu, nie poradziłem sobie...
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Widze, ze z pomiarem swiatla w trybach P, S, A jestescie na bakier.
    W trybie P aparat traktuje lampe jako glowne zrodlo swiatla, wiec ustawi czas 1/60 (aby zdjecie nie bylo poruszone) i da minimalna przyslone, oraz walnie lampa tak jakby wogole nie bylo swiatla w kadrze.
    W trybie S i A aparat mierzy swiatlo zastane, pokazuje na drabince niedoswietlenie (dla swiatla zastanego) a lampa doblysnie aby scena byla poprawnie naswietlona. Analogicznie jest w trybie M. Lampa jest traktowana jako pomocnicze zrodlo swiatla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL
    W trybie S i A aparat mierzy swiatlo zastane, pokazuje na drabince niedoswietlenie (dla swiatla zastanego) a lampa doblysnie aby scena byla poprawnie naswietlona. Analogicznie jest w trybie M. Lampa jest traktowana jako pomocnicze zrodlo swiatla.
    Jeśli chodzi o lampę wbudowaną to wszystko OK (ustawiona na TTL)
    W przypadku lampy zewnętrznej będzie to prawdą, ale tylko wtedy, gdy lampa pracuje w trybie TTL BL, bo w przypadku pracy w TTL-u, zawsze lampa będzie traktowana jako główne źródło światła, bez względu na tryb pracy aparatu. A może jednak się mylę?
    Jacek

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów