Witam
Chcialbym prosić kogoś kto ma starą wersję Alphy o zmierzenie komory na aparat. Zastanawiam się jak bardzo zostala mniejszona.
pozdrawiam
Szukaj
Witam
Chcialbym prosić kogoś kto ma starą wersję Alphy o zmierzenie komory na aparat. Zastanawiam się jak bardzo zostala mniejszona.
pozdrawiam
Mój insert ma szerokość ok. 30 cm, wysokość ok. 22 cm i głębokość ok. 16 cm
Dzięki wielkie. W takim razie chyba znalazlem w Wawie starą Alphę, bo ma insert na sprzęt 29x18x15. Może wymiary rozjaśnią w końcu zamieszanie z Alphą. Pozdrawiam
To najprawdopodobniej stara Alpha.
Mój insert już się porządnie rozciągnął.
I potwierdzam, nowa Alpha ma mniejszy insert (dla tych, którzy mają wątpliwości).
Wrzucę dla potomnych zdjęcie starej Alphy z komorą photo 17x30cm:
W środku D80 z N18-70 z tulipanem, N50/1.8, N70-210/4.5-5.6 i SB600 w firmowym etui. Ponadto jeszcze w rogu siedzi osłona przeciwdeszczowa.
I jeszcze pozostaje sporo miejsca. Gość u którego kupilem swoją Alphę twierdzi, że nic takiego jak nowa Alpha nie istnieje. Wątki na forum mówią inaczej...
A mam jeszcze pytanie do Fr@ntza, chociaż troche nie miejsce... Widzę, że masz w stopce Benro A-197N6. Zastanawiam się nad jego kupnem i w sumie w tym momencie wybieram między nim a tańszą Sharpą 600R. W sumie nie dysponuje dużymi pięniędzmi na statyw, ale jeśli jest Benro jest solidniejsze to wezmę pod uwagę. Możesz napisać o swoich odczyciach?
Przynajmniej na razie jestem z niego bardzo zadowolony, tym bardziej, że udało mi się w Fotoformie załapać na promocje i wyrwałem nogi z tego co pamiętam za 199zł. Poza tym w porównaniu z Sherpą wydaje mi się solidniej wykonany. Plusem jest też odginana kolumna główna co dla mnie było bardzo istotne.
Co do statywu....
Piszę to już któryś raz, ale powtórzę, żeby ludzie nie popełniali błędu.
Miałem Sherpę 750 i jest to porażka.
Ten statyw gibał się na wszystkie strony, nóżki są niewygodne i ogólnie nie polecam.
Odnoszę to też do wersji 600R, ponieważ dużo się one nie różnią.
Mam teraz Benro i jestem bardzo zadowolony.
Skontaktuj się z nami