To teraz czekam na pierwszego średnioformatowego kompakta Sony z matrycą 44x33mmA później na A10 "Tank Killer"
![]()
Szukaj
To teraz czekam na pierwszego średnioformatowego kompakta Sony z matrycą 44x33mmA później na A10 "Tank Killer"
![]()
Producenci statywów już robią wykopy pod fundamenty.To teraz czekam na pierwszego średnioformatowego kompakta Sony z matrycą 44x33mm A później na A10 "Tank Killer"
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Niby test Phase One IQ 250 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...one-iq250-test
Wszyscy producenci kupują te samą matrycę Sony i teraz Hasel, Phase One i Pentax będą wypluwały dość podobne pliki. Dziwna sytuacja (wyobraźmy sobie, że Canon i Nikon mają te samą matrycę). Oczywiście aparaty się będą różnić - np czasem synchro, migawką centralną bądź szczelinową itp. No i oczywiście zestawem optyki i ... ceną
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-04-2014 o 18:54
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Etam, etam...
Tak samo jak Sony dają taki sam obrazek jak Nikon, a matryce przecież mają takie same.
Całe serce to oprogramowanie a nie matryca, więc nawet na poziomie tego samego sprzętu gdyby oprogramowanie pisały różne firmy obrazek byłby inny...
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Niby tak, ale drastycznych róznic nie będzie, Dxo wykazuje podobne rezultaty dla tych samych matryc w różnych body.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
To samo DxO napisalo o M9, ze these cameras offer the worst image quality DxOMark have tested on a full frame sensor, with the exception of the 10-year-old Canon EOS 1Ds...
To ta sama matryca? Nie.
Oczywiscie nie, chodzilo mi jedynie o sensownosc tych testow.
To właściwie nie są testy, to po prostu pomiary parametrów matryc. Uważam, że przeprowadzone fachowo. Moje spostrzeżenia z pracy na kilku body pokrywają sie z tym co podaje dxo.
Moje spostrzezenie jest takie, ze w m9 masa rzeczy jest s********ych, ale akurat matryca ccd to mistrzostwo.
Skontaktuj się z nami