Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Wierzba we mgle.

Każdy ma swoją wierzbę,mam i ja Pierwsze kroki retuszu.Cenne uwagi mile widziane.Pozdrawiam
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Nie wiem jak u innych ale ja widzę przejścia tonalne po winiecie. Najlepiej dodawać ją po zmniejszeniu zdjęcia do neta. Dodałbym też sybtelnego zafarbu celem ocieplenia b/w. Ale takiego naprawdę minimalnego.

Kadrowo, tak jak to pokazałeś bardzo mi się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Nie wiem jak u innych ale ja widzę przejścia tonalne po winiecie.
    To są startrailsy (btw. jest na to jakieś polskie słowo?) widać je dość mocno i to rzeczywiście działa ujemnie na odbiór całości.

Kadr taki tradycyjny ale jak najbardziej ok w tym przypadku.

PS. A tytuł wątku sobie dałeś taki odstraszający - niektórzy już tu alergicznie na wierzby reagują

Domyślnie

U mnie przy duzej rozdzielczosci monitora wszystko ok z winieta. Bardzo ladny kadr.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

No u mnie to widać przy 1680x1050 więc niemało - ale to raczej drobny techniczny szczegół do szybkiego poprawienia - tak jak radził Nemeth lepiej dodać winietę po zmniejszeniu (tym bardziej gdy spora część kadru jest taka jednolita jak tutaj)

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Jak na mój gust to ja tu nie widzę żadnej winiety
    Kadr taki pospolity bywały lepsze.

Domyślnie

Tez mam 1680x1050... i nie widze - kwestia wyczulenia pewnie
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

to zdjecie zdecydowanie lepsze od poprzedniego

Domyślnie

Dla mnie bez rewelacji jeśli mam być szczery i kadrowo i jeśli chodzi o obróbkę. Śnieg jakiś taki szar, winieta w ten sposób wykonana też nic tu nie wnosi zbyt.

Domyślnie Poprawka

Calme szczerośc przede wszystkim a obróbka cienka bo ja też cienki jak na razie
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów