Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

LR i PS Elements to zupelnie inne programy. PS Elements moze miec wiecej bajerow
    i w przypadku pojedynczych zdjec ciekawszy, ale jak w gre wchodzi zarzadzanie
    kolekcja kilku(dziesieciu) tysiecy fot, to nie ma zadnej dyskusji i musi byc LR.

co w zasadzie odpowiada na pytanie: niewielka ilosc fot - PS, duza kolekcja - LR.

Domyślnie

ale z tego co wiem to ps elements zawiera acr wiec nefy tez nef-y edytowac, nie wiem jak tam to wyglada bo uzywalem phase one dolaczonego do kart sandiska. Chcialby zakupic program w ktorym mozna wyedytowac nef-a jak i dokonac retuszu moze ktos z forumowiczów uzywa pse 7 i wie czy mozna z nim dzialac takie cuda jak edycja hdr albo akcje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    PSE 6.0 PL też czyta rawy z D300.
    Mozesz mi powiedziec, jak to robisz, ze u Ciebie czyta rawy z D300 , a u mnie wyswietla sie komunikat, ze "Nie mozna otworzyc DSC_xxxx.NEF, poniewaz jest to niewlasciwy typ pliku" ?
    Pozdrawiam!
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Podmień Camera Raw, dla D300 potrzeba od 4.1 w górę http://www.adobe.com/support/downloa...atform=Windows
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Podmień Camera Raw, dla D300 potrzeba od 4.1 w górę http://www.adobe.com/support/downloa...atform=Windows
    Piękne dzięki! Pomogło )
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

Witam!
    Jak wygląda w Elements wywoływanie Raw z d700, daje radę czy potrzebna konwersja do d3?

Domyślnie

Ale suchara znalazłem... Ale odświeżę, bo mam dokładnie ta samą rozkminkę. Na CS mnie nie stać (albo raczej "wolałbym nowe szkiełko"), ale do niego jestem przyzwyczajony.
    Z jednej strony uprawiam regularną reporterkę w trudnych warunkach (koncerty), zdjęć cholernie dużo, ale z drugiej strony obróbka dość intensywna:
    - Krzywe / Curves
    - Color balance
    - black & white (z rozbiciem na kolory)
    - hue / saturation
    - gradient map
    - stempel
    - healing
    - wyostrzanie / odszumianie

+ możliwość selektywnej obróbki.

Rzadziej fotografuję też śluby, ale korzystam z grubsza z tych samych opcji. Z koncertów obrabiam JPGi, ze ślubów RAWy (D700, D7000).

Jak to ugryźć?
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

ja mam LR a elements byl dolaczony do tabletu ktory kupilem za 20 funtow i jestem bardzo zadowolony, jest to jakas ciut starsza wersja ale nie robi mi to roznicy

Domyślnie

Czekaj, ale mówisz o LR, Elementsach, czy obu naraz? I co w nich robisz? Pokrywa się to jakoś z tym, co napisałem?
    forum.niekojarze.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów