Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

w zaleznosci od zastosowan ograniczeniem PSE (w porownainiu do Phostoshopa) moze byc to, ze ma okrojona obsluge obrazow 16 bitowych (np nie mozna utworzyc warstw 16 bitowych - przynajmniej mi sie nie udalo :P) stad wszelkei modyfikacje na obrazie 16 bitowym sa widoczne tylko w historii - nie sa dostepne przez adjustment layers - stad nie mozna ich selektywnie wylaczac i modyfikowac po czasie.
    Jesli chodzi o samo wywolywanie rawow, to LR daje wieksze mozliwosci.

pzdr.

Domyślnie

Sorry za OT.
    Cytat Zamieszczone przez Yanluk Zobacz posta
    downunder<< lubie twoj nick
    "I come from a land downunder" ale od 1975 mieszkam w Polsce.
    Może wrócę tam na emeryturę, chociaż z tego co słyszę od znajomych, to już nie ten kraj.
    Mam też kuzynkę w Melbourne, wyemigrowała z PL coś koło 1983 r.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Pytam, bo chcę sie upewnić.
    Mam D90.
    Jeśli zakupię PSE 7.0 PL i ściągnę ACR (czy to jest darmowa wtyczka?) to będzie odpowiedni zestaw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Pytam, bo chcę sie upewnić.
    Mam D90.
    Jeśli zakupię PSE 7.0 PL i ściągnę ACR (czy to jest darmowa wtyczka?) to będzie odpowiedni zestaw?
    ACR jest w komplecie z PSE, nie trzeba nic dodatkowo ściągać, .....ale ma mniejsze możliwości niż ACR podpięty pod pełny PS. Ściągnij triale to zauważysz różnice
    Ja używam PSE 6 PL i ..... daje radę.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Do D90 trzeba ściągać.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

ściągnij triala LR. przećwicz go z książką Scota Kelby "Sekrety Cyfrowej Ciemni". Po przeroboeniu tej ksiązki z LR myślę, że decyzję podejmiesz właściwą. Ja uzywam LR + PS CS3. w tandemie genialne narzedzie. Jeżeli mam wysokie iso i redukuje szumy to do wywoływania uzywam NX2
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Domyślnie

witam mam pytanko odnosnie PSE 7 czy mozna tworzyc akcje czesto dodaje znaczek graficzny do np 100 fotek i trudno bylo by mi do kazdej fotki dodawac to recznie dokladnie w tym samym miejscu, sprawa nr 2 to czy mozna zlozyc hdr w tym programie. W zasadzie uzywam tez czasami warstw, wyostrzania i takich tam podstawowych ale mysle ze to bedzie a i jeszcze jedno czy w acr sa tez profile ?

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o PSE to musisz zwrócić uwagę na rodzaj licencji , ponieważ istnieją dwie a bynajmniej było tak w przypadku PSE 5 .Najlepiej będzie zadać takie pytanie bezpośrednio u autoryzowanego sprzedawcy Adobe . Pozdrawiam

Domyślnie

a mozna gdzies online zobaczyc instrukcje do 7 tak aby sprawdzic czy jest mozliwe skaldanie hdr oraz tworzenie akcji? no chyba ze jest inna mozliwosc wklejenia czegos hurtowo na fotki?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów