Close

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 119 z 119

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makmk Zobacz posta
    a jeśli nie mam czytnika CF to jak zaktualizować?
    czy można wysłać plik z komputera do karty będącej w aparacie? uprzednio sformatowanej
    próbowałem ale nie dało rady i musiałem przez czytnik
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

Ja używałem karty sformatowanej w aparacie i nie było problemów najmniejszych. Chyba nie ma reguły... przy czym istotne, żeby wrzucić bezpośrednio na kartę do głównego katalogu, nie do jakiegokolwiek podkatalogu.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Ja używałem karty sformatowanej w aparacie i nie było problemów najmniejszych. Chyba nie ma reguły... przy czym istotne, żeby wrzucić bezpośrednio na kartę do głównego katalogu, nie do jakiegokolwiek podkatalogu.
    ale wrzucałeś to przez podłączenie aparatu przez USB i karta w aparacie ?
    ja próbowałem formatowaniem w kompie i w aparacie ale musiałem kartę włożyć do czytnika bo nie mogłem wkleić pliku do karty w body
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

Plik wrzucałem poprzez czytnik CF z komputera.
    Zresztą chyba nigdy nie zdarzyło mi się podłączyć aparatu kablem do komputera bezpośrednio

Co nie zmienia faktu, że karta była sformatowana w aparacie.
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Plik wrzucałem poprzez czytnik CF z komputera.
    Zresztą chyba nigdy nie zdarzyło mi się podłączyć aparatu kablem do komputera bezpośrednio

Co nie zmienia faktu, że karta była sformatowana w aparacie.
    a kolega się pytał właśnie o wrzucenie na karte bez czytnika przez body a nie o formatowanie karty ...

Cytat Zamieszczone przez makmk Zobacz posta
    a jeśli nie mam czytnika CF to jak zaktualizować?
    czy można wysłać plik z komputera do karty będącej w aparacie? uprzednio sformatowanej
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

Przecież D700 nie obsługuje USB mass storage, więc po kabelku USB nie można wrzucać plików na kartę w aparacie. Dlatego potrzebny jest czytnik.

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze pawel, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze ktos mogl probowac w ten sposob - sorry.
    Ja tylko potwierdzam, ze karta sformatowana w aparacie wystarczy, zeby poprawnie wgrac nowy firmware.
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Proste rozwiązanie - kup czytnik za 20 złoty na allego nie musi być żaden wypas - w sumie masz D700 to i na czytnik powinieneś mieć .
    Pozdr. - Grzesiek

Domyślnie

nie wiedziałem że czytniki sa tak tanie, kupiłe dzisiaj rano i aktualizacja poszła ok. dzięki za pomoc

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów