Ja zburzę teorię Przema, że AWB w D80 jest lepszy niż w D700AWB d D80 jest totalnie do bani w oświetleniu stadionu Lecha i w Poznańskiej hali Arena, gdzie z kolei D700 działa perfekt
![]()
Szukaj
Ja zburzę teorię Przema, że AWB w D80 jest lepszy niż w D700AWB d D80 jest totalnie do bani w oświetleniu stadionu Lecha i w Poznańskiej hali Arena, gdzie z kolei D700 działa perfekt
![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
nie są automatami.
idź wieczorem na ulice i zrób zdjęcie przy lampach sodowych. Mi D700 zrobił idealnie, D200 - zółto.
Co nie zmienia faktu, że w dobrym świetle D200 dał mi fajną skórę, a D700 był zimny jak diabli.
dokładnie, wszystko zależy od tego jak body zinterpretuje światło. Ale faktycznie odnoszę wrażenie, że w D700 chcieli poprawić to co mieli w D3/D300, a zamiast poprawić to się cofneli. Nie podoba mi się AWB w D700.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
A ja wgrałem, AWB raczej kosmetyczne zmiany, ale rozjechał mi się coś AF, przedtem żadnych problemów A BF/FF a teraz jakieś jaja. A precyzyjna korekta działa tylko w stronę do przodu. Sam już nie wiem co myśleć.
Dołączę się do polemiki o tym uaktualnieniu, bo mam z nim problem. U mnie w D700 w menu Ustawienia/Wersja oprogramowania nie ma opcji "aktualizacja"... Przeszukałam całe menu aparatu, nijak nie wiem jak się do tego zabrać bez tej opcji :/ Ktoś coś wie na temat?
Tak przy okazji - jeśli bateria nie jest w pełni naładowana (np. 2 na 3 kreski) to D700 zamiast aktualizować się, wyrzuci komunikat i odmówi aktualizacji.
Ostatnio edytowane przez Zolty ; 29-01-2009 o 20:24
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
>byłeś szybszy![]()
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Skontaktuj się z nami