Close

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 119

Domyślnie

Ja zburzę teorię Przema, że AWB w D80 jest lepszy niż w D700 AWB d D80 jest totalnie do bani w oświetleniu stadionu Lecha i w Poznańskiej hali Arena, gdzie z kolei D700 działa perfekt
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Ja zburzę teorię Przema, że AWB w D80 jest lepszy niż w D700 AWB d D80 jest totalnie do bani w oświetleniu stadionu Lecha i w Poznańskiej hali Arena, gdzie z kolei D700 działa perfekt
    Mówisz... ? Kurde, to chyba pojadę na stadion Lecha coś popstrykać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    A dodam jeszcze tylko, że predefiniowane ustawienia najczęściej spotykanych źródeł światła też nie są wcale idealne. Też są automatami.
    nie są automatami.

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Skoro taka funkcja jest to niech w miarę dobrze działa. A działa do d... , sporo gorzej niż choćby w D80, którego także używam..
    idź wieczorem na ulice i zrób zdjęcie przy lampach sodowych. Mi D700 zrobił idealnie, D200 - zółto.
    Co nie zmienia faktu, że w dobrym świetle D200 dał mi fajną skórę, a D700 był zimny jak diabli.

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    dokładnie, wszystko zależy od tego jak body zinterpretuje światło. Ale faktycznie odnoszę wrażenie, że w D700 chcieli poprawić to co mieli w D3/D300, a zamiast poprawić to się cofneli. Nie podoba mi się AWB w D700.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Puławy

Domyślnie

A ja wgrałem, AWB raczej kosmetyczne zmiany, ale rozjechał mi się coś AF, przedtem żadnych problemów A BF/FF a teraz jakieś jaja. A precyzyjna korekta działa tylko w stronę do przodu. Sam już nie wiem co myśleć.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonAlberto Zobacz posta
    A ja wgrałem, AWB raczej kosmetyczne zmiany, ale rozjechał mi się coś AF, przedtem żadnych problemów A BF/FF a teraz jakieś jaja.....
    Eeeeeeee nie możliwe wprost. Ktoś coś podobnego zauważył ? A może metoda weryfikacji przyjęta przez Ciebie jest jakaś nie teges

Domyślnie

Dołączę się do polemiki o tym uaktualnieniu, bo mam z nim problem. U mnie w D700 w menu Ustawienia/Wersja oprogramowania nie ma opcji "aktualizacja"... Przeszukałam całe menu aparatu, nijak nie wiem jak się do tego zabrać bez tej opcji :/ Ktoś coś wie na temat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eVek Zobacz posta
    Dołączę się do polemiki o tym uaktualnieniu, bo mam z nim problem. U mnie w D700 w menu Ustawienia/Wersja oprogramowania nie ma opcji "aktualizacja"... Przeszukałam całe menu aparatu, nijak nie wiem jak się do tego zabrać bez tej opcji :/ Ktoś coś wie na temat?
    Jeśli nowy firmware wgrasz do GŁÓWNEGO katalogu na kartę pamięci, to po jej włożeniu do body pojawi się komunikat "aktualizacja".
    Złe wgranie oprogramowanie na kartę powoduje jego nie wyświetlanie.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

O ile pamiętam opcja "aktualizacja" pojawia się tylko kiedy aparat "widzi" nową wersję oprogramowania na karcie (w odpowiednim folderze itp itd).
    Tak przy okazji - jeśli bateria nie jest w pełni naładowana (np. 2 na 3 kreski) to D700 zamiast aktualizować się, wyrzuci komunikat i odmówi aktualizacji.
    Ostatnio edytowane przez Zolty ; 29-01-2009 o 20:24
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

>byłeś szybszy
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    >byłeś szybszy
    no tak jakoś wyszło
    Zapomniałem dodać to o baterii, bo to też ważna sprawa
    opis w fazie przygotowań ...

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów