Witam.
Z racji na fakt, że szukam dobrego, jasnego i PEWNEGO standardowego szkła do mojej D80 zastanawiam się nad nabyciem używanego w/w obiektywu. Nie mam siły na bawienie się w trafi - nie trafi z Tamronem 17-50 stąd pomysł zakupu Nikora. Na nowy mnie nie stać i będę chciała zapolować na używany. Zanim to jednak nastąpi, chciałabym się zapytać, czy można tego Nikora brać "w ciemno". Oczywiście kupując używkę nie bez znaczenia dla mnie będzie wygląd zewnętrzny obiektywu (co się często przekłada na stan wewnętrzny szkła) ale czy w jego przypadku też trzeba bawić w testy? Jak to jest? Czy jak Wy kupowaliście to szkło, to zdarzyło Wam się, że było z nim coś nie tak? Czy napotkaliście mydło, problemy z celnością AF, BF/FF, czy też inne "atrakcje"?
Chciałabym mieć standardowego zooma, który byłby zbliżony ostrością do N50, ale nie chcę bawić się w wybieranie 1 z 1000Oglądałam w necie zdjęcia z takiego tandemu, jaki byłby u mnie i wydaje mi się, że byłoby to to, czego szukam. Pytanie tylko, czy za nie małą dla mnie kwotę, uzyskam to za pierwszym razem, czy może być tak jak z osławionym już Tamronikiem (17-50). Jakie macie w tej materii doświadczenia? Będę wdzięczna za Wasze wypowiedzi.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami