Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: naprawa SB-80DX

Domyślnie naprawa SB-80DX

Czy znacie może jakieś solidne serwisy, w których można zlecić wymianę żarnika w SB-80DX?
    Szukałem w sieci, ale niczego konkretnego nie znalazłem. Byłbym wdzięczny za każdy namiar.

Domyślnie

Wymiana palnika tylko w serwisie Nikona. Reszte zrobisz u elektryków. Palniki nie do dostania. Chyba ,że sprawdzisz kontener z chin
    Nikon D70s + Tokina 28-70mm 2,8 + Nikkon 70-300mm 4-5,6 + Sb-600 i inne pierdołki...

Domyślnie

Serwis nie odpisuje :/
    Ale czy palnik nie jest taki sam jak w SB-800? To w zasadzie bliźniacze konstrukcje.

Domyślnie

U mnie wymiana palnika + tego odbłyśnika i dyfuzora razem z robocizną kosztowała 350zl. W SB-800, w serwisie NP oczywiście. Czekałem 2 miesiące, razem z diagnostyką.

Domyślnie

Poczekam do jutra, czy serwis raczy mi odpisać. Najwyżej będę do nich dzwonił. Ale podane przez Ciebie terminy są zatrważające...

Domyślnie

I jakie wieści, co z tymi palnikami?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Lampa na gwarancji? Jeśli nie, to nie ma na co czekać... W P-niu serwis 2 weeks i lampka śmiga jak nowa... za 130...

Domyślnie

Czyli w razie czego da się naprawić palnik w sb 24/26/28/80 ?
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

Uprawnienia umieszczania postów