Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Mecz Gwiazd PLS

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

a mówią, że reporterki nie da się stałkami robić - widać liczą się jak zwykle umiejętności a nie zoomy itp itd

szkoda, że nie ma exif-ów - jakie to iso, że są takie szumy ?
    Pozdrawiam Sum

Domyślnie

Też jestem ciekaw jakie ISO miałeś ustawione bo szumy straszne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papajpo Zobacz posta
    Też jestem ciekaw jakie ISO miałeś ustawione bo szumy straszne
    ISO 800, ale to był Nikon D2h, przy 4-megapixelowej matrycy, tak więc do tego dochodzi mała rozdzielczość i co za tym idzie gorsza jakoś. Mega plusem tego aparatu jest to, że jest zdecydowanie szybszy od mojej D200 i fajnie się nim pracowało.

Co do samego podejścia do szumów to mam podobne zdanie jak lacha, ludzie często przykładają większą wagę do szumów niż do tego co jest na tej fotce. Zdjęcie powinno się bronić ujęciem czy kadrem, a nie tym ile szumów widać na zdjęciu czy tym, że kolorki są minimalnie wyblakłe cy przesycone, przynajmniej w reporterce.

Cytat Zamieszczone przez Sum_MC
    a mówią, że reporterki nie da się stałkami robić
    Nie licząc sportu gdzie 300 i 400-tki to głownie narzędzia pracy wielu fotografów prasowych (fotografowanie konferencji, codziennych wydarzeń itd) używa stałogniskowych aparatow, np. stalych 50-tek, 20-tek itp.
    Obiektyw zmienno ogniskowy nigdy nie dorówna jakością obiektywowi stałoogniskowymi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sum_MC Zobacz posta
    a mówią, że reporterki nie da się stałkami robić
    kto tak mowi?? chyba ktos kto nigdy sportu nie focil trzysetki i czterysetki to podstawowe narzedzie pracy prof reporterow sportowych

a zdjecia nie powalaja.. ale mozna to zwalic na pierwsze proby z ciasnymi kadrami ze stalki na siatce
    a to co widac na zdjeciach to dla mnie nie sa szumy - nie byloby tego na papierze dziennikow widac
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    kto tak mowi?? chyba ktos kto nigdy sportu nie focil trzysetki i czterysetki to podstawowe narzedzie pracy prof reporterow sportowych
    ci najlepsi mają sześćsetki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu102 Zobacz posta
    ci najlepsi mają sześćsetki
    bezpieczniej uzyc slowa najbogatsi
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Uprawnienia umieszczania postów