problem się wyjaśnił. Baterie były do kitu. Po wymianie wszystko działa.
Szukaj
problem się wyjaśnił. Baterie były do kitu. Po wymianie wszystko działa.
i co ja mam tu napisać?
kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat
Przeczytaj opis tej aukcji , sam poczatek :http://tinyurl.com/dggum3 I idz dalej tym tropem w googlachpewnie gdzies dojdziesz
![]()
Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
Yashica MAT 124 G
Znalezione na szybko:
"Anam Electronics Company was licensed by Nikon to build cameras and lenses from Japanese parts in Korea."
"There was a stage, in an attempt to lower the production costs and keep this little workhorse FM2n still affordable, assembling lines have been shifted to Korea (Anam Optics), but sources confirmed the newer batches have been moved back to Japan (part of the reason why prices for the FM2n is so much higher than before..)."
Ciekawostka..
Dzięki za linki... ale... Panowie... z angielskim...to ja Kali... nie panimaju - a przynajmniej w stopniu umożliwiającym dok.ładna zrozumienie
Pomożecie....
potłumaczyłem troszkę na googlach....
Czyli (jeżeli dobrze zrozumiałem) FM2 przeniesiono z montażem do Korei w celu obniżenia kosztów produkcjii - i one maja plakietkę ANAM. Czy tak?
Dzięki
Piotr
To sygnatura jakiejs koreanskiej firmy ktora na licencji nikona i na japonskich czesciach klepala te aparaty wlasnie w korei. I tyle co warto na ten temat chyba wiedziec .
Nikon F3HP / MD-4 / Nikkor 50mm F1.4 AIS / Nikkor 105mm F2.5 AI /
Yashica MAT 124 G
Dzięki...
... po takim czasie przypomniało mi się w tym wątku...
![]()
Tak cytując
"Annam Elektronika Przedsiębiorstwo zostało upoważnione przez Nikon, by budować aparaty fotograficzne i obiektywy z japońskich części w Korei."
" Była próba, by obniżyć produkcyjne koszty i utrzymać tego małego konia pociągowego FM2n nadal przystępnym, linia produkcyjna została przenisiona do Korei (Annam Optics), ale już na początku najnowsze wyroby zostały cofnięte do Japonii ( powód, dlaczego cena FM2n była jeszcze bardziej wyższa niż przed..)."
Ostatnio edytowane przez MacGregor ; 31-01-2009 o 00:51
POZDRAWIAM!
Skontaktuj się z nami