heheh rozumiem![]()
Szukaj
heheh rozumiem![]()
D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|
No i odebrałem Tamarona!!
Jak znajdę chwilkę to zrobię jakieś małe porównanie i opiszę wrażenia z użytkowania (dopiero w weekend, bo teraz nie mam za wiele czasu)
Pozdrawiam!!
Brak stopki
Właśnie pokazały się TAMRON'y 17-50 2.8 na allegro za 1499 zł
MarcinWilk
ja poczekam na tokine po wrazeniach z 12-24 to musze przyznac ze firma robi solidna robote i swietne optycznie i swietne mechanicznie a 24mm na koncu tez jest kuszace
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Pierwszy kontakt
1. Budowa sprawia wrażenie lepszej niż N18-70 taki trochę bardziej pancerny.
2. AF miodzio. Żadnych problemów z łapaniem ostrości. Nie jest wolniejszy od AF-S w kicie. Przy normalnej pracy praktycznie go nie słychać. Dopiero jak przejedzie po całym zakresie wiadomo, że to śrubokręt.
3. Rzeczywiście jest ostry od f2.8 - sabinka nareście sobie odpocznie![]()
Piotr_, możesz wrzucić kilka sampli z dużych pomieszczeń kubaturowych - kościoły
MarcinWilk
Mam go od wczorajZamieszczone przez mswilk
![]()
no ja też z chęcią sobie obejże jakieś fotki najlepiej FULL SIZE. ps. moja Sabina z 18-55mm w kościele wylewa z siebie siudme poty przy f2.8 napewno by jej troche ulżyło![]()
D50 nex5n x-pro1
No i miałem chwilkę na pofotografowanie nowym Tamronem. Pierwsze wrażenia:
1. Budowa - jakoś lepiej mi leży od Nikkora 18-70. Cudownie obraca się pierścień zmiany ogniskowej (większy opór niż N18-70).
2. AF - akceptowalny, choć to śrubokręt. Pierścień ostrości obraca się o mały kąt (w pełnym zakresie odległości), więc długo nie szuka. Problematyczne może być ostrzenie w MF, ale na razie nie mogę narzekać.
3. Ostrość - mile zaskoczony byłem oglądając pierwsze fotografieMoże troszkę spada na rogach, ale jak dla mnie jest super!!
4. Wineta - a praktycznie jej brak (w stosunku do N18-70).
5. Kolory i plastyka, bokeh - jestem bardziej niż zadowolony.
Wnosek - to jest szkło jakiego potrzebowałem!!
W sobotę będę robił zdjęcia podczas ślubu znajomych, tak więc zobaczę jak radzi sobie w większych pomiszczeniach. Chyba, że uda mi się wyrwać jutro do Katedry w Oliwie - wtedy będę wiedział wcześniej.
Aha, bo bym zapomniał - ten 1 mm szerzej od N18-70 też jest ok.
Pozdrawiam i zachęcam do kupna![]()
Brak stopki
AF akceptowalny... przyznam, że zastanawiałem się nad tym szkłem, ale nie wiem czy AF będzie wystarczająco szybki do sportu (mma, boks tajski, brazylijskie jiu jitsu, kickboxing) AF będzie czynnikiem decydującym przy zakupie nowego szkła, i obawiam się, że nie mam alternatywy dla AF-S 17-55...
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
Skontaktuj się z nami