Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Bateria D 90

Wink Bateria D 90

Hej jestem od niedawna posiadaczem D90 Posiadam orginalna baterie .
    Mam pytanie czy warto jest te drugą zapasową kupić jakiś zamiennik Możę ktoś kupił i mi podpowie jaki
    I jeszcze jedno czy wkladając zamiennik mam te same informacje co orginał np.stopień rozładowania i tp
    Ostatnio edytowane przez szubert ; 17-01-2009 o 15:19

Domyślnie

Nie warto kupować zamienników! Tak naprawdę nigdy

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Tylko oryginał zawsze i wszędzie

Domyślnie

Do tak drogiego aparatu moim zdaniem nie opłaca się kupować zamienników, tylko oryginały.

Domyślnie

Ja jednak nie zgodzę się z wypowiedziami moich poprzedników. Sam dokupiłem zamiennik do mojego D80 i nie żałuję. Akumulator wytrzymuje praktycznie tyle samo co oryginał a cena dużo niższa. Problemów z odczytem stanu baterii też nie ma. Oczywiście zamienników jest wiele. Dodam tylko że ja zakupiłem Phottix(Titan EN-El3e)na allegro za 53zł. Polecam
    Nikon D750, D300, D80 :Nikkor AF-S 24-70 f2.8 G ED, AF-S 35 mm f/1,8 G, 50mm f/1.8D, AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED, Samyang 8mm f/3,5 IF MC Fish-eye

Domyślnie

Pomimo wszystko ja również pomyślałbym nad orginałem.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Witam

Także posiadam D90 ale nim go jeszcze dostałem do ręki [czekając na realizacje zamówienia] zacząłem kupować osprzęt do niego, m.in. dodatkowy aku.
    Nim kupiłem cokolwiek sporo czytałem, pytałem, radziłem się innych użytkowników. Wybór w końcu padł na zamiennik ale konkretnej firmy: Hahnel.
    Słyszałem o nich wiele dobrego, zaś o oryginale EN-EL3e nawet na tym forum można poczytac także złe rzeczy.
    Bazując na tym, iż w opinii użytkowników Hahnel często bywa lepszy niz oryginał, a do tego gwarancje ma 2 lata, wybrałem Hahnela i się nie zawiodłem.
    Dałem za niego w MM 139 zł i jestem z niego nawet bardziej zadowolony niż z oryginału, bo w moim osobistym odczuciu na mrozie zachowuje się lepiej niż oryginał.
    Ale każdemu może się trafić wadliwy egzemplarz oryginalnego aku jak i zamiennika.
    Ja w każdym razie z aku Hahnel'a jestem zadowolony i powiem tak, jak sam wyczytałem i usłyszałem od różnych ludzi: jeśli już zamiennik to "firmowy", nie jakiś tani za 50 zł... i mnie polecano, nawet przed oryginałem, aku właśnie firmy Hahnel.
    Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
    D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
    D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
    Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX

Domyślnie

Potwierdzam słowa kolegi mOOnlight78, jeśli już chcesz dobry zamiennik, to polecam firmę Hahnel. Więc, albo orginał, albo Hahnel, choć kosztuje tyle samo co orginał

Domyślnie

dokładnie, ja dlatego kupiłem 2 oryginalny aku. do gripa i jest to nie do wypstrykania ...

"I jeszcze jedno czy wkladając zamiennik mam te same informacje co orginał np.stopień rozładowania i tp" - niekoniecznie...
    D90 | 24-70 2.8 | 50 1.4 | 70-300 VR 4.5-5.6 | MB-D80 | SB-900 | Manfrotto 055 XPROB + 486rc2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blister Zobacz posta
    Potwierdzam słowa kolegi mOOnlight78, jeśli już chcesz dobry zamiennik, to polecam firmę Hahnel. Więc, albo orginał, albo Hahnel, choć kosztuje tyle samo co orginał
    Potwierdzam.
    Używałem co prawda z Canonem zamiennika tej firmy i nie różnił się trwałością od oryginału.
    Dzisiaj byłem w MM w Kielcach i mają taki za 129.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów