Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Plecaki Vanguarda mają jedną niezaprzeczalną zaletę - ważą tyle samo ze sprzętem i bez.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Weź Vanguarda na deszcz i przynieś sprzęt suchy do domu. Życzę powodzenia, bo będzie Ci potrzebne. Wzornictwo może i mają coraz ciekawsze, ale materiały nadal poniżej średniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eric7 Zobacz posta
    na co ewentualnie bedziesz wyminial juz wiesz? pytam widze ze masz 80-200 a to spore szklo i w kontekscie tego z plecakami juz wybor nie taki duzy
    Naneu pro alpha lub lowepro primusa będę brał
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    no to pokaż mi plecak z systemem szybkiego dostępu do sprzętu - bo rozumiem, że tylko takiego szukasz - do którego włożysz 70-200 z nałożoną osłoną. miałem SlignShota 300 czyli największy i tele wchodzą na styk ale bez osłony (oczywiście podpięte do body)
    Może od biedy do jakiegoś Fastpacka 350 by dało radę. Może warto też zwrócić uwagę na zagranicę, mi się przykładowo bardzo spodobał ten Tamrac, ale niestety nie widziałem go na naszym rynku, a nie chciało mi się bawić w sprowadzanie czy inne ebaye.
    A jak nie to może jakiś z wielu plecaków otwieranych od pleców? O ile zaliczamy je do tych lepszych pod względem dostępu - tu kwestia gustu chyba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Weź Vanguarda na deszcz i przynieś sprzęt suchy do domu. Życzę powodzenia, bo będzie Ci potrzebne. Wzornictwo może i mają coraz ciekawsze, ale materiały nadal poniżej średniej.
    Z Lowepro będzie niby inaczej? No nie żartuj... od noszenia sprzętu podczas ulewy są pokrowce przeciwdeszczowe gdyż żaden materiał z którego szyte są torby nie zapewni nam stu procentowej ochrony przed wodą. No chyba, że szyją już torby z goretexu
    co do jakości materiałów - miałem plecaki Vanguarda i Lowepro. Mam zgoła odmienne zdanie. Ale przecież każdy może mieć swoje
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nie pisałeś czy potrzebujesz plecaka jedno czy dwukomorowego, zakładam, że chodzi o jednokomorowy. Do takiej ilości sprzętu wziąłbym Lowepro Minitrekkera. Dostaniesz go za grosze. Mimo niewielkich rozmiarów są bardzo pojemne. To baardzo udana konstrukcja, leciutka, wygodna i nie do zdarcia. A co do tego co pisali inni:
    1. Fastpack 350 (największy z serii) będzie będzie za mały, chyba, że część sprzętu będziesz nosił w komorze "gospodarczej". Poza tym mocne obciążenie dolnej części plecaka sprzętem fotograficznym powoduje niewygodny rozkład ciężaru.
    2. Lowepro primus ma po prostu malutką komorę na sprzęt foto. Dziwna konstrukcja, zastosowanie do jakiś dłuugich wycieczek trekkingowych.
    Nie sugeruj się obecnością pokrowca AW, taki pokrowiec na plecak możesz kupić na Allegro za 17pln i nosić gdzieś w kieszeni plecaka. Nota bene, Kata w niektórych modelach tak właśnie to zrobiła. Acha, sam posiadam Minitrekkera, Fastpacka 350 i Vertexa 200. No i torbę Nova 3, a do niedawna miałem jeszcze plecak do notebooka Tropolis 1300. i ciągle to nie jest moje ostatnie słowo .
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Lowepro Flipside 300 -

osobiscie w nim upycham d700 z gripem, 70-200 2.8 + 24-70 2.8 + sb 800 /karty i baterie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeere Zobacz posta
    Lowepro Flipside 300

osobiscie w nim upycham d700 z gripem, 70-200 2.8 + 24-70 2.8 + sb 800 /karty i baterie.

Kolega ma zamiar wiecej szprzętu nosić.
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

dzieki za fote, w sumie wyglada ok , jest jeszcze flipside 400 i on akurat z iloscia szkiel ktore tam moga wejsc, mi nie do konca zalezy zeby byla druga komora na dodatkowe rzeczy, ma ktos flipside 400 aw?
    D90, 50/1.8, 12-24/4 18-200VR, 70-300VR

Domyślnie

znalazlem fajny plecak - caselogic

http://www.digimania.pl/plecak-fotograficzny-case-2

ladny fajnie rozwiazany , niedrogi ale ma jeden powazny feler. Producent nie pomyslal o opcji wkladania puszki z gripem, i wlasnie zonk bo nie wiem co zrobic. Ma go moze ktos ? jesli tak czy uzywa gripa , bo moze sie jednak jakos da czy jednak lipa?
    D90, 50/1.8, 12-24/4 18-200VR, 70-300VR

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów