Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ogród

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie Ogród

Witam,
    nie wiedziałem za bardzo gdzie wrzucić, ostatecznie zdecydowałem się na "Krajobraz".
    Les Jardins d'Annevoie.
    Proszę o łagodny wymiar kary...

autograf
    Gość

Domyślnie

Pokazałeś urżnięte drzewo z prawej strony kadru. Po co?

Kontrastu zabrakło poza tym. I nieba.

Domyślnie

Na pewno to chciales pokazac na zdjeciu ? Jak dla mnie to wszystko widze na nie...

Domyślnie

Nie udalo sie...
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

wiesz co,,,,,, to jest bardzo fajna miejscówka ale zrobiono zdjecie nie z tego miejsca - a gdybys poszedł kilka kroków do przodu ta drogą i obrócił sie twarza w strone tego budynku tak aby pokazać dokad zmierza ten murowany płot który umiesciłbyś po prawej stronie kadru -- nie wiem tak do końca jak tam jest ale ja bym stanął za drugim drzewem z lewej (jednakze to Ty tam byłeś powinienes wiedziec lepiej)

ps. poza tym niebo na tym zdjeciu jest słabiutkie , czesto warto poczekac na chmurki które sie pojawią to bardzo wzbogaca zdjecie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Dziękuję za krytykę, ale poza uwagami Autografa i Harba jeszcze nie za bardzo rozumiem gdzie zrobiłem błąd.
    Podejść się już nie dało do przodu bo zdjęcie robiłem z małego mostu. Robiąc to zdjęcie chciałem własnie pokazać wodę (cały ogród to kanały, kaskady i naturalne fontanny...). Cała lewa strona i miejsce z kąd wypływa woda z pod budynku było całkowicie zaciemnione.
    A co do obróbki, to zdjęcie jest składane w Dynamic photo, więc przyznaje się bez bicia, że mogłem coś przegiąć z parametrami hdr-a. Przeglądnołem jeszcze raz nef-a oraz pozostałe zdjecia i widze że niebo było czyściutkie przez cały czas kiedy tam byłem (nie licząc smugi po odrzutowcach...)

Domyślnie

Fota wyszła "mętna" nieco i zbyt ciepła..No i tytuł..zdjęcie nie spełnia oczekiwań...
    Popatrz tu...nie odnoszę się do kadru,bo mnie nie przeszkadza,tylko do kolorystyki...

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Borregarrd, racja, mętne. Hmmm, w pierwotnej wersj też był takie kolory, ale stwierdziłem że były za zimne jak na październikowe południe...

Uprawnienia umieszczania postów