Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Lowepro Primus vs Naneu Pro Alpha

Witam, aktualnie poszukuję plecaka i wpadł mi w oko Lowepro Primus.
    Czytałem o nim kilka recenzji - jest dość pozytywnie oceniany (np. http://www.cambags.com/camera_mainpa...w_frames.htm&2).
    Plecak ma mieścić to co mam w stopce+dodatkowa komora na jakieś ubranie/jedzenie/przewodnik itd.
    Z podobnych do niego plecaków brałem pod uwagę Lowepro Rover (nie za bardzo bym chciał plecak z dostępem do sprzętu z przodu plecaka) i Naneu Pro Alpha, który od Primusa jest ZNACZNIE tańszy.
    Oglądając zdjęcia, wydaje mi się, że Primus ma ciekawie rozwiązany dostęp do aparatu (otwieranie na plecach lub z boku bez ściągania plecaka) i jest większy (dłuższy). Z drugiej strony jednak - plusem Alphy jest to, że nie przypomina zbytnio plecaka na sprzęt fotograficzny.
    Nie jestem w stanie stwierdzić, czy różnica cenowa ma jakiekolwiek pokrycie w różnicy jakościowej, jako że nie miałem okazji oglądać żadnego z tych plecaków na żywo.
    W związku z tym proszę o opinie na temat tych plecaków (szczególnie chodzi mi o Primusa, jako że Naneu Pro Alpha już wiele razy opisywany był na forum)

Pozdrawiam,
    Qiubag
    D300, T12-24, N50/1.8, SB600
    Jakub Gruchot Price action Gruzja Distance learning

Domyślnie

to może Lowepro Flipside 400AW ??

http://products.lowepro.com/product/...AW,2116,14.htm
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Nie potrzebuję aż tak dużej komory foto. W tym wątku najbardziej interesują mnie opinie na temat Primusa, bo o nim recenzji i opinii użytkowników widziałem naprawdę mało. Zastanawiam się, czy wart jest różnicy cenowej między nim, a naneu.
    Dzięki jednak za propozycję

Domyślnie

ewentualnie Flipside 300AW mniejsza wersja

powiem szczerze, że jak miałbym wybierać to Primus...
    mimo wielu pozytywnych opinii o Naneu...
    to jednak Lowepro używam od kilku lat... miałem ich kilka toreb i plecak i na żadnym artykule się nie zawiodłem...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

dawałem na forum link do filmu o primusie, polecam bardzo ładnie ukazuje cały jego majestat

proszę bardzo:
    http://products.lowepro.com/product/...AW,1995,14.htm
    Ostatnio edytowane przez moonrage ; 16-01-2009 o 18:43
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

Moonrage, dzięki za link - już widziałem kiedyś ten filmik, to z jego powodu w ogóle wziąłem Primusa do sfery rozważań.
    Myślę, że najlepiej będzie jak się wybiorę do sklepu, w którym ten plecak jest na stanie, ale w moich okolicach może być o to ciężko.
    Nadal każda recenzja użytkujących jest bardzo mile widziana

Domyślnie

jeszcze na youtube widziałem jakiś koleś z czech chyba reklamuje różne plecaki i torby właśnie coś jak cyfrowe.pl pokazując co dany produkt mieści, jak wygląda... no ale najlepiej w sklepie, pomacasz, zobaczysz na własne oczy i dokonasz miejmy nadzieję słusznego wyboru
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qiubag Zobacz posta
    no dokładnie

Domyślnie

Ja mogę potwierdzić tylko, że naprawdę warto iść do sklepu i obmacać wszystko osobiście i na własne oczy przebadać. Jak dla mnie to Internet (zdjęcia, opisy, filmiki) dają tylko wstępne pojęcie i zorientowanie co jest czym.
    Wczoraj sam byłem na macaniu plecaków i dobrze, bo gdybym sobie zamówił plecak wg opisów internetowych, to pewnie bym się lekko przejechał. Miałem też między innymi w rękach różne Naneu, generalnie całkiem dobre wrażenie robiły, solidne ścianki w sekcji foto. Spodobało mi się też to, że można wyjąć (albo i regulować nawet, ale to już głowy nie daję) dno i sektor foto i używać tego jako zwykłego plecaka. Nie skupiałem się jednak bardziej na tej marce, bo byłem raczej zainteresowany Fastpackami (i ostatecznie takowego nabyłem), ale pierwsze/ogólne wrażenie Naneu zrobiły pozytywne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów