Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: AF w D90

Domyślnie

18-55, 35/1.8, 50/1.8, 24-70, 70-210, 70-200 VR, 70-300 VR, Sigma 17-70, Sigma 8 fish, - nie zauważyłem problemów z AF.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ja nie zauważyłem problemu z AF ani z 16-85, 80-200 AF-S, 300/4 AF-S 105. Mały problem z ostrzeniem ma dopiero na 300/4 AF-S z TC.1.4x, ale można przejśc na manuala. Fotografuję przyrodę, a tam jest potrzebny bardzo szybki i celny AF. Mój zestaw spokojnie mi wystarcza pod tym względem. O tym AF takie piszą bzdury, że aż oczy puchną.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RWP Zobacz posta
    Widzę, że D90 chyba generalnie ma jakieś problemy z AF. U mnie jest BF na Nikkorze 18-70, co stwierdziłem wczoraj (aparat kupiony niedawno). Niestety aparat na gwarancji, więc chyba będę musiał wysłać do Warszawy Bryndza na całego. Aż przeszła mi "Radość fotografowania" che che.
    Szczęśliwie, jak się okazało po bardziej szczegółowym sprawdzeniu, nie mam problemu z korpusem tylko z obiektywem. Po serwisie tego ostatniego (zaciął się zoom) obiektyw się po prostu rozregulował.
    Ostatnio mam trochę pechowe przypadki, że wiele rzeczy się zacina, więc jestem już przeczulony . Co za dużo to jedna głowa nie zniesie .

Domyślnie

z obiektywem N 18-105 jest u mnie ok, ale niedawno dokupiłam N 50 i z tym obiektywem dość często wybiera sobie zupełnie inne punkty ostrości niż bym chciała... tutaj są zdjęcia zrobione przeze mnie z N 50: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=131400 niby wszystko ok, ale jak sie dopatrzeć to jednak ostrość poszła np. na futro a uciekła z oczu :/ a niestety że zimno strasznie było to byłam zmuszona robić na automatycznym af.
    Nikon D90| N18-105 3.5-5.6G| N50 1.8| SB-900

Domyślnie

Odgrzeje temat po półtora roku eksploatacji tego korpusu, nie widzę żadnych problemów z AF, trzeba jedynie nauczyć jakie ustawienia są najkorzystniejsze do danej sytuacji. Z racji fotografowania głównie obiektów w ruch (samoloty, modele RC samolotów) doszedłem do wniosku, że najlepsze efekty daje mi ustawienie AF-S z dynamiczny wyborem pola ostrości, obiektyw N70-300VR.

Domyślnie

AF w D90, po wysłaniu do serwisu celem kalibracji występującego FF, jak by pewniej AF pracuje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów