Czytając różne testy i opinie pojawia się wątpliwość, że AF w D90 jest niecelny (mało celny), jak jest w rzeczywistości?
Szukaj
Czytając różne testy i opinie pojawia się wątpliwość, że AF w D90 jest niecelny (mało celny), jak jest w rzeczywistości?
Ja ze swoim D90 nie mam raczej problemów, tylko raz mi się zdażyło, że ustawiłło jakąś kosmiczną ostrość na zupełnie nie tym co trzeba, obiektyw to 18-105 VR.
Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900
Też nie miałem jeszcze żadnych problemów
podobnie jak przedmówcy nie narzekammoże jeszcze za mało użytkowania...
![]()
d90 | nikkor 18-105 | nikkor 60 Micro | SanDisk Extreme III SDHC | LowePro Compu Rover |
mam taki sam zestaw jak Ster i nie narzekam.
Wszystko w jak najlepszym porządku![]()
Zestaw kitowy jak u przedmówców i żadnych problemów. Szczerze przyznam, że miałem już kilka kompaktów, lustrzankę Olka i jak na razie to D-90 ma (odpukać) b.dobry AF. Nawet ta mała lampka w aparacie wystarcza do ustawienia ostrości do kilku metrów, a po założeniu SB-600 nawet w zupełnej ciemności te czerwone "reflektory" pozwalają na prawidłowe ustawienie ostrości. Aha i żadnego FF lub BF też nie mam.
Pozdrawiam.
U mnie w kitowym 18-105 AF działa rewelacyjnie + W Tamronku z tego wątku LINK + teraz w Tokinie 12-24 AF działa zajebiści.
AF celuje/celowałem z nastepującym szkłami 18-200, 18-55, i 50. Celność rewelacyjna.
D90 Nikkory, Tokina, Hoya, SanDiski i DENONY
U mnie też OK. Jedynie z N85/1.8 czasami jest coś nie tak ale to pewnie wina szkła (używka miała być w indealnym stanie![]()
Skontaktuj się z nami