Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: AF w D90

Domyślnie AF w D90

Czytając różne testy i opinie pojawia się wątpliwość, że AF w D90 jest niecelny (mało celny), jak jest w rzeczywistości?

Domyślnie

Ja ze swoim D90 nie mam raczej problemów, tylko raz mi się zdażyło, że ustawiłło jakąś kosmiczną ostrość na zupełnie nie tym co trzeba, obiektyw to 18-105 VR.
    Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900

Domyślnie

Też nie miałem jeszcze żadnych problemów

Oszczędny w słowach Awatar korzen121
    Miasto
    Chwaliszów|Wrocław

Domyślnie

podobnie jak przedmówcy nie narzekam może jeszcze za mało użytkowania...
    d90 | nikkor 18-105 | nikkor 60 Micro | SanDisk Extreme III SDHC | LowePro Compu Rover |

Domyślnie

mam taki sam zestaw jak Ster i nie narzekam.
    Wszystko w jak najlepszym porządku

Domyślnie

Zestaw kitowy jak u przedmówców i żadnych problemów. Szczerze przyznam, że miałem już kilka kompaktów, lustrzankę Olka i jak na razie to D-90 ma (odpukać) b.dobry AF. Nawet ta mała lampka w aparacie wystarcza do ustawienia ostrości do kilku metrów, a po założeniu SB-600 nawet w zupełnej ciemności te czerwone "reflektory" pozwalają na prawidłowe ustawienie ostrości. Aha i żadnego FF lub BF też nie mam.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Czytając różne testy i opinie pojawia się wątpliwość, że AF w D90 jest niecelny (mało celny), jak jest w rzeczywistości?

AF w D90 działa identycznie jak w D80 (czyli bardzo dobrze)
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

U mnie w kitowym 18-105 AF działa rewelacyjnie + W Tamronku z tego wątku LINK + teraz w Tokinie 12-24 AF działa zajebiści.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

AF celuje/celowałem z nastepującym szkłami 18-200, 18-55, i 50. Celność rewelacyjna.
    D90 Nikkory, Tokina, Hoya, SanDiski i DENONY

Domyślnie

U mnie też OK. Jedynie z N85/1.8 czasami jest coś nie tak ale to pewnie wina szkła (używka miała być w indealnym stanie

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów