Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Torba do D50

Domyślnie

trekker sie dobrze sprawdza, wolalbym, zeby byl ciut dłuższy, ale nie jest źle. slingshota nie mialem okazji nosić, ale chyba lepiej miec i plecaczek na wypady i torbe na street foto i przechowywanie gratow IMVHO
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    trekker sie dobrze sprawdza, wolalbym, zeby byl ciut dłuższy, ale nie jest źle. slingshota nie mialem okazji nosić, ale chyba lepiej miec i plecaczek na wypady i torbe na street foto i przechowywanie gratow IMVHO
    Ha, widzisz, kusząca cechą slingshota jest to, że ponoć wygodnie się go ściąga z pleców pod pachą na brzuch i ma się szybki dostęp do sprzętu jak w przypadku torby, a na dłuższe wypady jest wygodny jak plecak... bo jest plecakiem. Nie mogę tylko namierzyć nikogo, kto by taki plecak posiadał i mógł coś powiedzieć. Może tak naprawdę to są beznadziejne i nikt ich nie kupuje?? ;-P
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

motylanoga, heh, no może, ale z doswiadczenia wiem, ze tasowanie szklami lepiej robic bezpiecznie na ziemi ;] co do wyciagania samego body to moze i jest to wygodne. a juz szczytem wygody chyba bylby jakis toploader, pas biodrowy i pojemniki na szkla
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Kiedyś w sklepie foto, gdzie pracowałem, mieliśmy Slingshota 100 i OrionTrekkera i z ciekawości przymierzyłem oba. Ten ostatni jest po prostu niezłym, porządnie wykonanym i stabilnym plecakiem, natomiast slingshot nie przypadł mi do gustu, pomimo że na początku podobało mi się to, że nie trzeba go ściągać, żeby wyciągnąć aparat. To dobre rozwiązanie. Jak dla mnie minusem jest stabilność tego plecaka i np. na rowerze już się z nim nie pojeździ za bardzo, jeśli jednak kupi go ktoś do łażenia po mieście to chyba nie będzie zawiedziony. No i lepiej kupić 200, bo 100 jest za mały i nic tam się nie zmieści
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie Re: Torba do D50

Cytat Zamieszczone przez LadyDi
    Witam,
    Przepraszam, jeśli ktoś już o tym pisał, ale nie mogę znaleźć.. Jaką możecie mi polecić niewielka torbę, która pomieściłaby D50 z obiektywem + jeden jeszcze obiektyw? Założenie jest takie, że torba owa raczej nie bedzie noszona osobno, ale w plecaku, ma więc służyć głównie jako ochrona.
    Z góry dziękuję
    Jak juz tu wspomniano, dobry bylby jakis Toploader, jednak noszenie go w plecaku - wierz mi - nie jest zbyt wygodne. Czasami, zeby nie ciagnac ze soba wszystkich "gratow", pakuje korpus ze standardowym zoomem do zwyklej torby typu "kabura", a pozniej calosc do plecaka. Do tego pare innych "niezbednych" rzeczy i plecak wyglada tak, jakbym upchal w nim wielka puchowa koldre

[ Dodano: Wto 01 Sie, 2006 08:16 ]
    Cytat Zamieszczone przez Koza_K
    Cytat Zamieszczone przez kwasik
    kup od razu coś większego, jeśli myślisz w przyszlosci o rozbudowie systemu. Lowepro nova 4 aw np.
    I to nawet gdy plany te dotyczą dalszej przyszłości. Kupując torbę nie myślałem o tym, że tak szybko dokupię kolejny obiektyw i teraz muszę dodatkowo zakupić nową torbę, a starą prawdopodobnie sprzedam lub przeznaczę na kamerę. Tak więc rada jak najbardziej słuszna (a ja w sklepie nie chciałem słuchać sprzedawcy, który mówił, żebym od razu kupił coś większego).
    .
    dokladnie obecnie w mojej 4AW jest troche ciasno, a tuz po zakupie bylo jeszcze sporo miejsca zatem, jak cos kupowac, to z odpowiednim zapasem

[ Dodano: Wto 01 Sie, 2006 08:27 ]
    a tak wogole, to proponuje przeniesc watek
    Baw się świetnie absolutnie bez powodu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Las Vegas

Domyślnie

Przeczytalem ten temat i dzisiaj zamowilem: Lowepro nova 3 aw. Mam D50 +18-55 i 55-200.
    chociaz na razie nie zamierzam wiecej obiektywow kupowac (zawsze tak sie mowi :P ).
    .

Domyślnie

BTW.
    Bo do d50 mi dorzucaja torbe nikonowska.
    Ale jedyne co o niej wiem to jak wyglada :')
    nie moge nigdzie znalezc co miesci :3

mozecie napisac?

Domyślnie

Kyo moja nikonowska - od d50 miesci body + N18-70 + ladowarke pare plyt cd instrukcje i pare ksiazeczek pojemnta torba ale bezadziejnie wykonana w srodku - jakies wlochate cos... lepsze byloby sliskie bo nie zostawialoby kurzu itd.

Domyślnie

Dzieki za informacje :]

moze to moher...
    wiesz
    kraj to obyczaj :')))

Domyślnie

ale jesli to na poczatek to ujdzie torba. Ja na razie ja mam i nei zmienie bo nie mam duzo obiektywow. Mam tylko 18-70 wiec na razie styka jesli kupie jakies tele i bedzie malo miejsca, zmienie... ale serio fajna torebeczka ) chcesz, mam znajomego ma na sprzedaz za 5 dyszek nowke.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów