Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Torba do D50

Domyślnie Torba do D50

Witam,
    Przepraszam, jeśli ktoś już o tym pisał, ale nie mogę znaleźć.. Jaką możecie mi polecić niewielka torbę, która pomieściłaby D50 z obiektywem + jeden jeszcze obiektyw? Założenie jest takie, że torba owa raczej nie bedzie noszona osobno, ale w plecaku, ma więc służyć głównie jako ochrona.
    Z góry dziękuję

Domyślnie

Lowepro nova 1 aw lub 2 aw
    D70s I S 28-105/2.8 stopka to nie giełda

Domyślnie

kup od razu coś większego, jeśli myślisz w przyszlosci o rozbudowie systemu. Lowepro nova 4 aw np.
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

do noszenia w plecaku to niekoniecznie dobry pomysl. nawet takie Lowepro Toploader 2 (pojemnosc akurat na body + 2 szkla) zajmuje tyle miejsca, ze mocno rozpycha plecak.

moze po prostu jakies kombinowane rozwiazanie - plecak + dolna komora foto. typu LowePro Orion Trekker, czy lepiej jakis odpowiednik (Tamrac, Mekko).

Domyślnie

Ja jestem zadowolony z LowePro Nova 2 AW. Zmieścisz tam D50 z kitem, jakieś szkło, lampę i różne inne potrzebne rzeczy. Zależy jaki masz plecak, bo ja wożę swoją Novą w Milo Hike 17 i pasuje tam jak ulał. Oczywiście, jeśli w ciągu najbliższego roku zamierzasz dokupić dużo dodatkowego sprzętu do Nikona, to lepiej od razu kupić dużą torbę, ale jeśli rozbudowę systemu skończysz na SB 600 i "kitowym" 55-200 to Nova 2 AW będzie moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Do Lowepro Nova 2 wchodzi mi d70 z założonym kitem ,70-300 , ładowarka , system cookina i juz jest wszystko upchane jak sardynki. Nova2 starczyła mi na pół roku. Kit plus 2 szkła + troche dupereli to minimum Nova 3 (wchodzi do plecaka) i od tego zaczynaj. Ja właśnie pozbywam sie Nova 2 i kupuję Nova 4 albo Stealth 400.
    Pozdrawiam
    Rafał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    kup od razu coś większego, jeśli myślisz w przyszlosci o rozbudowie systemu. Lowepro nova 4 aw np.
    I to nawet gdy plany te dotyczą dalszej przyszłości. Kupując torbę nie myślałem o tym, że tak szybko dokupię kolejny obiektyw i teraz muszę dodatkowo zakupić nową torbę, a starą prawdopodobnie sprzedam lub przeznaczę na kamerę. Tak więc rada jak najbardziej słuszna (a ja w sklepie nie chciałem słuchać sprzedawcy, który mówił, żebym od razu kupił coś większego).
    Może ktoś coś powiedzieć na temat toreb firmy Vanguard? (np. zaproponowana tu Lowepro Nova 4 AW jest niestety dla mnie za droga). Do torby ma się zmieścić aparat z kitem + 70-300G, może, ale nie musi być nieco zapasu na lampę.
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    na początku każdy myśli że lustro+kit starczy na zawsze...
    nic bardziej mylnego...po 2ch latach będziesz miał d3x+ 7 obiektywów stałek
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Koza_K, poszukaj uzywki, ja kupilem na forum LP 5, za 60 dych taniej niż na allegro chodza. Stan idealny, wyglada jak nówka. Vanguard to dość znana firma, ale jednak na lustro cyfrowe proponowalbym cos z LP, tenby etc.
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie Re: Torba do D50

Cytat Zamieszczone przez LadyDi
    Założenie jest takie, że torba owa raczej nie bedzie noszona osobno, ale w plecaku, ma więc służyć głównie jako ochrona.
    Po co mnożyć byty, może lepiej od razu wybrać plecak na aparat?

I od razu pytanie: czy ktoś miał okazję nosić SlingShot'a made by Lowepro? Wygodne toto jest? Nie mogę się zdecydować czy kupic go (100 lub 200) czy może lepiej zwykłego trekkera... Osiołkowi w żłoby dano...

Pozdrawiam!
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów