Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Jaki Grip do D80

Witam wszystkich!
    Zamierzam w najbliższych dniach dokonać zakupu na Allegro gripa do Nikona D80.
    Zainteresowały mnie dwie pozycje.Mianowicie oryginalny Nikona MB-D80 oraz jego zamiennik Battery Pack PRO z wyświetlaczem LCD. Cena tych dwóch gripów jest praktycznie taka sama(w granicach 330zł +-10zł).
    Pytanie brzmi który bardziej się opłaca kupić? Markowy czy zamiennik z dodatkowymi funkcjami(bardzo podoba mi się np: możliwość ustawienia długich czasów naświetlania z dokładnością do 1s. (maksymalnie 100 godzin).
    Szczegóły tego drugiego znajdziecie na tej aukcji: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=522932779

Jeśli ktoś posiada takowy zamiennik lub MB-D80 to proszę o opinie - każdą!
    Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    Nikon D750, D300, D80 :Nikkor AF-S 24-70 f2.8 G ED, AF-S 35 mm f/1,8 G, 50mm f/1.8D, AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED, Samyang 8mm f/3,5 IF MC Fish-eye

Domyślnie

jakis miesiac temu tez mialem podobny dylemat i zdecydowałem sie na orginalny nikonowski, nie zaluje i jestem bardzo zadowolony,zastanów sie czy potrzebujesz dodatkowego pochlaniacza energii jesli chodzi o zamiennik ( wyswiatlacz),czy funkcje typu stoper i kalendarz są Ci potrzebne w gripie.pozdrawiam

Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

polecam oryginał - ile będziesz używał tych funkcji gripa delty? raz, 2 razy ??? do długich czasów naświetlania lepiej nada się wężyk - bo przy czasie 2 czy 3 minut nieistotna jest dokładność co do sekundy - a 100 godzin??? hmmmm brak praktycznego zastosowania

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

tylko oryginał prosto od nikona, koledzy dobrze radzą

Domyślnie

Nie kupuj żadnych zamienników, tylko orginał.

Domyślnie

Tak samo jak moi przedmówcy - Tylko oryginał!

Oszczędny w słowach Awatar korzen121
    Miasto
    Chwaliszów|Wrocław

Domyślnie

widzę że jestemy zgodni ja mam takie hasło i proponuję wszystkim: "nie bawię się w półśrodki" a zamiennik jest w tym momencie półśrodkiem only oryginalny Nikon MB-D80
    d90 | nikkor 18-105 | nikkor 60 Micro | SanDisk Extreme III SDHC | LowePro Compu Rover |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb@stian Zobacz posta
    Witam wszystkich!
    Markowy czy zamiennik z dodatkowymi funkcjami(bardzo podoba mi się np: możliwość ustawienia długich czasów naświetlania z dokładnością do 1s. (maksymalnie 100 godzin).
    gdzieś na forum było że d80 można nastawić maxymalnie na 30 minut więc te 100 godzin lepiej potraktować z przymrużeniem oka. Kup oryginał

Domyślnie

Z własnego doświadczenia - TYLKO oryginał. Miałem swego czasu 80-tkę, że łapy mam spore grip był oczywistym rozszerzeniem dla body. Decyzji nie żałowałem nawet minuty.
    Dwa zamienniki jakie miałem okazje „ potestować” tylko mnie utwierdziły w wyborze.
    Z 80-tką, grip w dużej mierze trzyma sztywność przez ten tubus, który wchodzi w miejsce baterii. Im jest gorzej spasowany – luzy, tym bardziej będzie Ci tańczył na puszce. Zamienniki mają z tym spory problem. Następna sprawa gumy – po nich widać, na czym oszczędzano w zamiennikach. Ogólnie sztywność to nie jest to, co w zamiennikach tygrysy lubią najbardziej ( trzeszczą najnormalniej w świecie). Jeszcze taka sprawa dla mnie akurat była istotna, bo kupowałem gripa wiedząc, że będę go w jakiejś tam perspektywie odsprzedawał. Po wystawieniu na allegro sprzedałem oryginał dosłownie w pół godziny.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów