Dzieki wszystkim za odwiedziny i komentarze.
Pozdrawiam.
Szukaj
Dzieki wszystkim za odwiedziny i komentarze.
Pozdrawiam.
Nikon i parę szkiełek
Nie, według mnie po prostu to wygląda tak jakbyś użył pędzla i zamalowywał przepalenia. Są na tym zdjęciu miejsca między drzewami gdzie widać jaśniejsze aureole przy granicy gałęzi wokół samego zaciemnienia. To dało mi podstawy do tego, aby sądzić, że "mazałeś szaroburym", bowiem trudno mi było wyobrazić sobie, że ciemniejsze chmury idealnie trafiają kształtem i rozmiarem w prześwity między gałęziami. Z kilkupikselową aureolą.
Osobiście bardzo lubię szare niebo. Możesz się zresztą przespacerować po wątkach.To czy był naturalny, czy nie - nie ma sensu dywagować.
![]()
Pomysl z malowaniem nie bardzo mnie przekonywal, ale nienaturalne rozjasnienia
(drobne i tylko w malych "otworkach") jednak widac.
Byc moze, to pozostalosc po ostrzeniu.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Nie no - doprawdy komiczne
Mam uwierzyć, ze z tym niebem, to "tak tam było"?![]()
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Tam tak zdecydowanie nie bylo, ale efekt mogl sie pojawic bez malowania.
W zupelnie innym procesie obrobki.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
A ja się absolutnie nie upieram, że to malowane było. Sposobów na sztuczne przyszarzenie jest bardzo dużo
EDIT: Zresztą jakkolwiek by to nie było zrobione - po prostu wygląda to źle.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Obrabiam w CNX wiec nic nie malowałem. Fakt , czasami pojawiają sie aureolki naokoło obiektow o duzym kontrascie. Mysle ze faktycznie efekt zmniejszania i ostrzenia. Ale MZ nie ma co bić piany
.
Pozdrawiam.
Nikon i parę szkiełek
Skontaktuj się z nami