Fajnie światełko pojechane. Czoła chylę.
Szukaj
Fajnie światełko pojechane. Czoła chylę.
LED ZEPPELIN
No ja niestety nie dołączę się do zachwytów. Jak dla mnie naprawdę kiepsko wygląda to ratowanie przepałów na niebie. Pierwsza rzecz która się rzuca w oczy.
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Muszę tutaj poprzeć przedmówcę. Nie wiem zupełnie, Autorze, po co mazałeś tym szaroburym kolorem po przepalonym niebie - przecież oczywiste jest, że te piękne promienie nie wzięły się z niczego. To chyba jakaś obsesja fotografii cyfrowej - strach przed przepałami. To już na zdjęciu nie ma prawa być bieli?
Dla mnie - ciekawe światło. Reszta bez rewelacji.
Jestem świadom tego, że biel występuje w wielu odcieniach - np inna jest biel płótna, inna biel śniegu, jeszcze inna biel kości słoniowej a jeszcze inna jest biel tytanowa, ale w tym szczególnym przypadku miałem na myśli biel opisaną przez współrzędne RGB o wartościach 255, 255, 255. Ponieważ są to maksymalne wartości dla każdego kanału w 24-bitowym systemie opisu koloru - można przyjąć, że przepał w każdym kanale da w efekcie biel. Nie czepiajmy się słówek, bo to do niczego nie prowadzi.![]()
Niebo na szczescie mozna poprawic, a kadr i motyw jest bardzo dobry.
Moznaby tez odrobine wydobyc z cieni niektore z blizszych elementow kadru.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Barszo ładne zdjęcie - jak dla mnie troszeczke ciemniej i stworzył by się troszeczkę mroczniejszy klimacik... ale i tak ma w sobie duży potencjał - gratulacja ujęcia
![]()
Niebo bardzo rzuca się w oczy i trzeba by to poprawić. Poza tym ok
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Musze Cie zmartwic, fota nie była ratowana. Czasami na niebie bywają szare deszczowe chmury a słonce przeswituje przez małe przeswity. Czy mam rozumiec ze trzeba zmieniac kolor chmur na biały albo inny bo szare niebo jest beee i nie za bardzo jest tu na miejscu?![]()
Nikon i parę szkiełek
Niczym szarym kolego nie mazałem po niebie. To był naturalny kolor pochmurnego nieba. Wnioskuje ze szare niebo nie jest trendy.
I nie boje sie przepałow bo inaczej nie popełniłbym tej foty.
Nikon i parę szkiełek
Skontaktuj się z nami