Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Las...

Domyślnie

Fajnie światełko pojechane. Czoła chylę.
    LED ZEPPELIN

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

No ja niestety nie dołączę się do zachwytów. Jak dla mnie naprawdę kiepsko wygląda to ratowanie przepałów na niebie. Pierwsza rzecz która się rzuca w oczy.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Jak dla mnie naprawdę kiepsko wygląda to ratowanie przepałów na niebie. Pierwsza rzecz która się rzuca w oczy.
    Muszę tutaj poprzeć przedmówcę. Nie wiem zupełnie, Autorze, po co mazałeś tym szaroburym kolorem po przepalonym niebie - przecież oczywiste jest, że te piękne promienie nie wzięły się z niczego. To chyba jakaś obsesja fotografii cyfrowej - strach przed przepałami. To już na zdjęciu nie ma prawa być bieli?

Dla mnie - ciekawe światło. Reszta bez rewelacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    To chyba jakaś obsesja fotografii cyfrowej - strach przed przepałami. To już na zdjęciu nie ma prawa być bieli?
    Nie wiedziałem, że biel to przepał, a przepał to biel. Mógłbyś rozwinąć myśl?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jestem świadom tego, że biel występuje w wielu odcieniach - np inna jest biel płótna, inna biel śniegu, jeszcze inna biel kości słoniowej a jeszcze inna jest biel tytanowa, ale w tym szczególnym przypadku miałem na myśli biel opisaną przez współrzędne RGB o wartościach 255, 255, 255. Ponieważ są to maksymalne wartości dla każdego kanału w 24-bitowym systemie opisu koloru - można przyjąć, że przepał w każdym kanale da w efekcie biel. Nie czepiajmy się słówek, bo to do niczego nie prowadzi.

Domyślnie

Niebo na szczescie mozna poprawic, a kadr i motyw jest bardzo dobry.
    Moznaby tez odrobine wydobyc z cieni niektore z blizszych elementow kadru.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Barszo ładne zdjęcie - jak dla mnie troszeczke ciemniej i stworzył by się troszeczkę mroczniejszy klimacik ... ale i tak ma w sobie duży potencjał - gratulacja ujęcia

Domyślnie

Niebo bardzo rzuca się w oczy i trzeba by to poprawić. Poza tym ok

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Musze Cie zmartwic, fota nie była ratowana. Czasami na niebie bywają szare deszczowe chmury a słonce przeswituje przez małe przeswity. Czy mam rozumiec ze trzeba zmieniac kolor chmur na biały albo inny bo szare niebo jest beee i nie za bardzo jest tu na miejscu?
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie

Niczym szarym kolego nie mazałem po niebie. To był naturalny kolor pochmurnego nieba. Wnioskuje ze szare niebo nie jest trendy.
    I nie boje sie przepałow bo inaczej nie popełniłbym tej foty.
    Nikon i parę szkiełek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów