Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Problem z klientem

Witam,
    pytanie chyba głównie do fotografów ślubnych.
    Czy mieliście kiedyś baaardzo niezadowolonych klientów z reportażu ślubnego?? Jeżeli tak, to jak daliście sobie z tym radę... Trafiła mi się para, której nic nie pasuje, żądają zwrotu części pieniędzy, narzekają, że na zdjęciach są nie ci ludzie, którzy powinni być itp itd. Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że robię fotki ślubne już od jakiegoś czasu i wszyscy zawsze byli zadowoleni, a TE nieszczęsne dałam do osądu innym i się podobają.

Domyślnie

Nie bierz pieniedzy nie daj zadnych zdjec, od polatania cały dzien z aparatem nikt nie umarł, moze trafiły Ci sie jakies rodzynki to bedziesz miec do portfolio. Jak takie cos nie przejdzie to trzymaj sie twardo tego co masz w umowie. Chyba ze boisz sie ze narobią ci lipy na różnych forach i "spala interes" to spusc z ceny, pozdrawiam!
    никон

Domyślnie

hmm, pieniądze wzięte, ale nie chce nawet mówić ile, bo to "po znajomości", fotki dostali, oczywiście tę część na którą się umawialiśmy, a najlepsze jest to, że zastrzegli sobie, że nie mam prawa dać ich na moją stronę....

Domyślnie

moze sa z tej piosenki, brzydki ona, brzydki on a na poprawe humoru polecam film "wesele" "mniejszej to juz tej kamery nie mial"

Gemini
    Gość

Domyślnie

Celine... jak masz jakieś obostrzenia w umowie... to się ich trzymaj ...co do joty... nic ponad to, co zapisano... oddaj im jakąś kwotę... potem zrób sobie kawę/herbatę... oglądnij komedie, czy inny pasjonujący film i szykuj sprzęt pod nastepnego klienta... NIE DYSKUTUJ Z NIMI, bo nie warto... nie przekonasz ich..., a po kłótni więcej możesz stracić niż zyskać... nie wklejaj w album wizytówki, sobie zostaw perełki, im daj pozostałą część i szybciutko o tym zapomnij Takich "znajomości", to ja tylko wrogom mogę życzyć ;(

Exclamation Problem z klientami

Niestety bardzo rzadko, ale takie sytuacje się zdarzają. Współczuję.
    Skoro zdjęcia przez innych zawodowych fotografów ślubnych ocenione zostały pozytywnie przyczyna leży najprawdopodobniej z chęcią wyłudzenia pieniędzy od fotografa!!!.
    Ważna jest umowa, jaka została zawarta między usługodawcą (fotografem) a klientem.
    Nie zwracaj pieniędzy to poważny błąd!. Zostawić fotografie w ilości zgodnej z umową + płytę z nagranymi zdjęciami i bardzo kulturalnie pożegnać się z tymi klientami i dać sobie z nimi spokój.
    Janpiot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez celine Zobacz posta
    <...> a TE nieszczęsne dałam do osądu innym i się podobają.
    Pokaż nam ;]

Domyślnie

Tak z ciekawości. Przed przekazaniem zdjęć pokazałeś im je u siebie? Jeśli tak i wtedy nic nie powiedzieli to nie ma o czym gadać - kombinują. Jeśli nie... to może porostu się nie dogadaliście - czasem się zdarza.

Tak dla pocieszenia, ostatnio nie jesteś sam
    http://www.cyberfoto.pl/fotografia-s...-jako-gosc.htm
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Exclamation Problemy z klientem

Kolega Ayem dał pouczający link.
    Ciekawa historia
    ...brak słów
    Janpiot

Domyślnie

Jedyne wytłumaczenie to ze są ludzie i parapety...
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów