Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z klientem

Witam,
    pytanie chyba głównie do fotografów ślubnych.
    Czy mieliście kiedyś baaardzo niezadowolonych klientów z reportażu ślubnego?? Jeżeli tak, to jak daliście sobie z tym radę... Trafiła mi się para, której nic nie pasuje, żądają zwrotu części pieniędzy, narzekają, że na zdjęciach są nie ci ludzie, którzy powinni być itp itd. Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że robię fotki ślubne już od jakiegoś czasu i wszyscy zawsze byli zadowoleni, a TE nieszczęsne dałam do osądu innym i się podobają.

Domyślnie

Nie bierz pieniedzy nie daj zadnych zdjec, od polatania cały dzien z aparatem nikt nie umarł, moze trafiły Ci sie jakies rodzynki to bedziesz miec do portfolio. Jak takie cos nie przejdzie to trzymaj sie twardo tego co masz w umowie. Chyba ze boisz sie ze narobią ci lipy na różnych forach i "spala interes" to spusc z ceny, pozdrawiam!
    никон

Domyślnie

hmm, pieniądze wzięte, ale nie chce nawet mówić ile, bo to "po znajomości", fotki dostali, oczywiście tę część na którą się umawialiśmy, a najlepsze jest to, że zastrzegli sobie, że nie mam prawa dać ich na moją stronę....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez celine Zobacz posta
    hmm, pieniądze wzięte, ale nie chce nawet mówić ile, bo to "po znajomości", .
    Ja trzymam się zasady, że jak mnie ktoś z rodziny lub znajomych prosi o usługę to z założena mówię że termnin zajęty.

Domyślnie

dzięki wszystkim za miłe słowa, a ten link, faktycznie - kosmos, mi przytrafiło się coś podobnego, też bylam z mężem zaproszona na ślub, byłam jako gość i fotograf, po znajomości wzięłam 800 zł, z czego teraz po tym wszystkim na czystko jestem 200 zł....bo kazali sobie oddać część pieniędzy. Zdjęć nie mogę pokazać bo jeszcze za to mi dowalą, ale jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam na moje plfoto: http://plfoto.com/158613/autor.html, tam możecie zobaczyć jakie zdjęcia robię mniej więcej
    Pozdrawiam

Domyślnie

ladne masz te fotki pozdrawiam
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Niestety, niektórzy ludzie to ch... i nic tego nie zmieni.

Domyślnie

moze sa z tej piosenki, brzydki ona, brzydki on a na poprawe humoru polecam film "wesele" "mniejszej to juz tej kamery nie mial"

Gemini
    Gość

Domyślnie

Celine... jak masz jakieś obostrzenia w umowie... to się ich trzymaj ...co do joty... nic ponad to, co zapisano... oddaj im jakąś kwotę... potem zrób sobie kawę/herbatę... oglądnij komedie, czy inny pasjonujący film i szykuj sprzęt pod nastepnego klienta... NIE DYSKUTUJ Z NIMI, bo nie warto... nie przekonasz ich..., a po kłótni więcej możesz stracić niż zyskać... nie wklejaj w album wizytówki, sobie zostaw perełki, im daj pozostałą część i szybciutko o tym zapomnij Takich "znajomości", to ja tylko wrogom mogę życzyć ;(

Exclamation Problem z klientami

Niestety bardzo rzadko, ale takie sytuacje się zdarzają. Współczuję.
    Skoro zdjęcia przez innych zawodowych fotografów ślubnych ocenione zostały pozytywnie przyczyna leży najprawdopodobniej z chęcią wyłudzenia pieniędzy od fotografa!!!.
    Ważna jest umowa, jaka została zawarta między usługodawcą (fotografem) a klientem.
    Nie zwracaj pieniędzy to poważny błąd!. Zostawić fotografie w ilości zgodnej z umową + płytę z nagranymi zdjęciami i bardzo kulturalnie pożegnać się z tymi klientami i dać sobie z nimi spokój.
    Janpiot

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów