Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Smugi gwiazd - pytanie techniczne

Witam!
    Mam pytanie techniczne jak "dobrze" skleić kilka zdjęć ze smugami gwiazd tak żeby były połączone dobrze i efektu nie zepsuć. Przykład takiego zdjęcia ze smugami. Mam takie zdjęcia ale nie wiem jak to dobrze zrobić. Proszę o jakieś dobre rady lub skierowanie gdzieś na jakiś tutorial albo obszerniejszy opis. Na google ani na forum nie znalazłem nic co by mogło mi pomóc. Może Wy macie jakieś doświadczenia lub linki w tym temacie?

Domyślnie

A ja się pytam się jak ominąć problem nagrzewającej się i smużącej matrycy przy długich ekspozycjach ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskade1 Zobacz posta
    A ja się pytam się jak ominąć problem nagrzewającej się i smużącej matrycy przy długich ekspozycjach ;(
    albo naświetlać krócej albo kupić analoga

Domyślnie

Loki_p o tym kiedyś pisał. Z tego co pamiętam to robił po kilkanaście ekspozycji, gwiazdy takie szybkie nie są, więc "dziur w trasie" nie będzie No i aparat trzeba wmurować w podłoże

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Mroczkowy, gdzies na necie byl progz do klejenia star trails'ow, poszukaj w googlach edit: -> http://www.startrails.de/ chyba tu, musisz sprawdzic.

eskade1, mozesz zrobic interwal z krotszymi czasami i potem skleic wszystko w jeden obrazek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

bu ke qi, ni ting dong wo de hua ma?

I pokaz lepiej co Ci wyszlo

Domyślnie

Aby zarejestrować taki ruch jak na przykładowym zdjęciu to wystarczy około 20 min naświetlania...

Cytat Zamieszczone przez eskade1 Zobacz posta
    Robić zdjęcia na mrozie
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Polecam dużo krótkich ekspozycji o późniejsze złożenie całości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Polecam dużo krótkich ekspozycji o późniejsze złożenie całości
    no własnie tak zrobiłem, ale teraz jak to dobrze złożyć? niestety ten program od shaolin'a nie daje takiego efektu jaki myślałem, nakłada na siebie zdjęcia w przezroczystości i te pierwsze gwiazdy są już za blade i mało widoczne :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów