Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jaki tele?

Domyślnie Jaki tele?

Witam, planuje zakup jakiegos tele, pytanie oczywiscie co wybrac:

A) SIGMA 70-300 f/4-5.6 DG MACRO 550zl
    B) TAMRON AF 70-300/4-5.6 Di LD Macro 540zl
    (Czy z tych obiektywow mozna zrobic zdjecie z reki na 300mm bez poruszenia przy dobrym swietle? czy tylko statyw?)

Podobno tamron lepszy, czy to prawda? obiektyw bedzie podczepiony do D80

Nikkor AF-S 70-300 VR okolo 1500zl raczej nie biore pod uwage bo w tej cenie to juz bym wolal dozbierac
    i kupic sigme/tamrona 70-200 f2.8 (2200-2600zl) ale to ciezko bedzie i uzbierac i zdecydowac sie na zakup :P wiec tez na razie odpada.

Aktualnie mam tylko nikkor 18-70 KIT, myslalem tez nad jego sprzedaza i kupic 18-200 nikkora z vr? ale to chyba zly pomysl. Wybierajac tanszy wariant (A,B) niedlugo pozniej kupie tez nikkora 50 f1.8 zeby miec cos jasnego.

Jakies porady?

Domyślnie

korzystaj... myslisz ze bym pisal tutaj gdbym nie szukal?? nic ciekawego sie nie dowiedzial po testach i forach co znalazlem na google

Domyślnie

w cenie ktora podales zainteresowalbym sie raczej nikkorem 70-300 f/4-5.6 albo nawet (choc ciezko trafic) nikkorem 70-210 f/4.

Wymieniona sigma - jesli juz, to tylko z soczewka APO, Tamrona nie znam kompletnie.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robe87 Zobacz posta
    korzystaj... myslisz ze bym pisal tutaj gdbym nie szukal?? nic ciekawego sie nie dowiedzial po testach i forach co znalazlem na google
    Widać, że nawet nie kliknąłeś w żaden z podanych przeze mnie linków.

Nie odsyłam do google, lecz do wątków na forum - w których była mowa o obiektywach wyżej wymienionych.

Powodzenia!

Domyślnie

a co powiecie na nikkor 70-300 G ? 400zl warto? moze 75-300? fotki duze lepsze z tego co widzialem robi nawet lepsze od sigmy 70-300 apo tylko czy bedzie dobrze dzialac z d80?

Uprawnienia umieszczania postów