Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Painted Canyon

kulten
    Gość

Domyślnie

Ładne choć też uważam, że dół za mocno świeci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Ładne choć też uważam, że dół za mocno świeci.
    Panowie, weźcie pod uwagę, że to wczesnopopołudniowe kalifornijskie słońce, a nie szarobure niebo północy Jasny piasek musi odbijać takie promienie.

Choć sam mam w pamięci inne kolory, to obrazek ogląda mi się przyjemnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    Panowie, weźcie pod uwagę, że to wczesnopopołudniowe kalifornijskie słońce, a nie szarobure niebo północy Jasny piasek musi odbijać takie promienie.
    Dobrze gada, wódki mu dać. A autorowi garść gwiazdek.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Mi tak średno się podoba, za duże kontrasty pomiędzy ciemnym niebem a bardzo jasnym podłożem... Jeśli niebo było tak bardzo ciemne to nie ma bata - i podłoże musiało też być ciemniejsze... Teraz wygląda jakby niebo było wklejane z innego zdjęcia...
    Chociaż co ja ta wiem, młody jestem..
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyczo Zobacz posta
    Mi tak średno się podoba, za duże kontrasty pomiędzy ciemnym niebem a bardzo jasnym podłożem... Jeśli niebo było tak bardzo ciemne to nie ma bata - i podłoże musiało też być ciemniejsze... Teraz wygląda jakby niebo było wklejane z innego zdjęcia...
    Chociaż co ja ta wiem, młody jestem..
    Ależ wiek tu nie ma większego znaczenia.
    Zmuszony jestem odeprzeć zarzuty. Twoja żelazna logika o ile nie pozbawiona sensu, nie przewidziała jednak jednego - te chmury są właściwie za pierwszym planem. Cień od nich zaczyna się trochę dalej, co widać np na kawałku góry wystającej po prawej stronie tego czerwonego pagórka. Natomiast pierwsza linia gór oraz teren przed nimi oświetlona jest przez ciepłe i dosyć ostre jeszcze słońce (chociaż już bardziej późnopopołudniowe wbrew temu co napisał kolega glenio), które świeci z obszaru nieba niezakrytego chmurami. Zresztą nawet widać na tym zdjęciu, ze z prawej strony chmury stają się już rzadsze i prześwituje niebieskie niebo.
    Także zarzekam się, że nieba nie przeklejałem. Co więcej - dołu nie dość, że nie rozjaśniałem ponad miarę, to nawet przygasiłem trochę.
    Jak to oświetlenie potrafi jednak płatać figle. Inna sprawa, że gdyby wszystko było za chmurami, to pewnikiem to zdjęcie nie pojawiłoby się w ogóle na forum
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Kolorki bardzo ładne,podoba się
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Ależ wiek tu nie ma większego znaczenia.
    Zmuszony jestem odeprzeć zarzuty. Twoja żelazna logika o ile nie pozbawiona sensu, nie przewidziała jednak jednego - te chmury są właściwie za pierwszym planem. Cień od nich zaczyna się trochę dalej, co widać np na kawałku góry wystającej po prawej stronie tego czerwonego pagórka. Natomiast pierwsza linia gór oraz teren przed nimi oświetlona jest przez ciepłe i dosyć ostre jeszcze słońce (chociaż już bardziej późnopopołudniowe wbrew temu co napisał kolega glenio), które świeci z obszaru nieba niezakrytego chmurami. Zresztą nawet widać na tym zdjęciu, ze z prawej strony chmury stają się już rzadsze i prześwituje niebieskie niebo.
    Także zarzekam się, że nieba nie przeklejałem. Co więcej - dołu nie dość, że nie rozjaśniałem ponad miarę, to nawet przygasiłem trochę.
    Jak to oświetlenie potrafi jednak płatać figle. Inna sprawa, że gdyby wszystko było za chmurami, to pewnikiem to zdjęcie nie pojawiłoby się w ogóle na forum
    nic dodać, nic ująć

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Domyślnie

Jeszcze inna sprawa, ze takie oswietlenie potrafi byc ciekawe przez swoja rzadkosc wystepowania.
    Dla mnie to zaleta.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Bardzo ładne

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów