Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie knowth, IRL - mala panorama

witam, jestem dosc nowy na tym forum, caly czas szlifuje swoje umiejtnosci fotograficzne. wiem ze przede mna jeszcze dluga droga, szukam porad i wskazowek...

wiem ze bledem jest ze obcialem lekko ten grob z lewej strony, ale co z reszta zdjecia??

Domyślnie

MZ fotka ma cos w sobie....kolorek przyjemny, kadr-ok (pewnie nie dalo sie inaczej) ...ale ja sie nie znam, bo tez dopiero zaczynam.

Tak z ciekawości, co to za groby? (wyglada mi to na zadolowana slynna wolowine)

Pozdrawiam

Domyślnie

Płaskie niebo, płaska fotografia.
    Kadr jak kadr ale światło na zdjęciu trzeba poprawić.

Domyślnie

Nie no myślę, że nie jest tak źle. Jak na początki to b.ładnie!
    Sam bym chyba lepiej nie zrobił.
    Pozdrawiam.

P.S.
    A tak na marginesie to co oglądamy?
    Nikon System

Domyślnie

Błąd ekspozycji - niebo przejarane. Pomierz wartości na całym przewidywanym kadrze - i dobierz wartości optymalne dla najjaśniejszych partii i na nich zrób całość panoramy.

Cytat Zamieszczone przez Paablitos Zobacz posta
    (...)

Tak z ciekawości, co to za groby? (wyglada mi to na zadolowana slynna wolowine)

Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez fumio Zobacz posta
    (...)
    P.S.
    A tak na marginesie to co oglądamy?
    Google Twoim przyjacielem

kulten
    Gość

Domyślnie

Gdyby chociaż niebo pojechać burnem w PSie zdjęcie by dużo zyskało. Ładny zielony kolorek,.

Domyślnie

a wiec tak to co jest na zdjeciu to sa grobowce w knowth, wchodzace w sklad zespolu grobowcow bardziej znanych co poniektorym jako Newgrange posrodku Irlandii. Ogolnie powiem ze to jest starsze jeszcze o 500lat od tak popularnego stonehenge w Anglii. dla bardziej dociekliwych polecam http://www.newgrange.com/ . choc co do tego zdjecia to sie musze troszek uspawidliwic:
    Przepalone niebo - w irlandii to ciagle mleko na niebie a nie blekit. Na dodatek piekierne wiatrzysko bylo, te nibieskawe chmurki po prawej stronie fotki, przyniosly ulewe 5 minut pozniej. ale postaram sie to poprawic. wszakze od czego jest PS.
    Jesli tylko ktos ma mozliwosc, to serdecznie polecam te miejsce na wycieczke

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    Płaskie niebo, płaska fotografia.
    Kadr jak kadr ale światło na zdjęciu trzeba poprawić.
    Plaske niebo??? jak tego uniknać?
    plaska fotografia - mi akurat sie wydaje ze widze glebie patrzac na te foto: kamienie na 1 planie, na 2 grobowce.no ale moze to moje zludzenie amatora.
    Ogolnie trzasnalem te fotki w pewnym pospiechu uciekajac przed nadciagajacym deszczem, ale po polaczeniu fotek, cos mnie urzeklo w tym i dlatego wrzucilem by poddac obiektywnej ocenie, za co serdeczne dzieki

Uprawnienia umieszczania postów