myślę, że jest ciekawe
nie wiem tylko czy wymazać kołek z lewego dolnego rogu
[center:124683b733][/center:124683b733]
Szukaj
kwadracik byloby z tego niezly, brakuje tylko troche wyostrzenia, ale jako calosc sprawia bardzo dobre wrazenie.
Wspaniały dramatyzm! Kołek zostawić, wygląda trochę jak "w szczerym polu biały krzyż"![]()
na skanie ostrości nie brakuje, negatyw miał 6x7cm
sympatycznie rozmyte przez silny wiatr są liście
do netu nie chciałem zbyt mocno ostrzyć bo ostrzyło też listki
a maski przed ostrzeniem nie zakładałem z lenistwa
zresztą jestem chorobliwym przeciwnikiem wściekle ostrych zdjęć
hm.. może z kołka rzeczywiście zrobię krzyż?![]()
świetne trafienie...przez ten wiatr widać dynamikę ujęcia, ale do kadru się przyczepię :P
niepotrzebna zielony trójkąt w PD i połowa krzaczorka po prawej...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
miałem dokładnie takie same wątpliwościZamieszczone przez ALF
ale, że tym razem nie chciałem nic grzebać (grzebię w 99% swoich zdjęć), zostawiłem
wykadrować nie bardzo szło - robi się za ciasno
nic...
jak zwykle przy moich zdjęciach trzeba będzie wymazać krzak i domalować trochę łąki
ten trójkąt jest nie do przyjęcia, psuje kadr i jest za bardzo cywilizowany - niszczy nastrój
jchyra:
Szczegoly - szczegolami, ale mimo wszystko wrazenie wymoderowano...prosze o zachowanie kultury języka ALF .
Taka dynamika - nie wiadomo czego.
Podoba mi sië
Alf: OK
W pierwszym momencie sie nie polapalem troche...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
kołek zostaje jest dramatycznie![]()
D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|
czy jest lepiej?...nie wiem, jest inaczej...rzecz gustu...imho wykonał bym nieco bardziej radykalne cięcie dołu do wysokości przejścia żóci traw w zieleń w LD...
musze jednak przyznać, że ten zielony trójkąt też ma swój urok i dodaje głębi...teraz odnoszę wrażenie, że zdjęcie jest jakby jaśniejsze
hehe...z dobrego zdjęcia to można zrobić kilka różnych, dobrych zdjęć![]()
tak na prawdę, to różnice było by widać dopiero na papierze...na monitorze ocena zdjęcia jest często myląca...jak robię zdjęcia na czyjeś zamówienie, to robię kilka ujęć, rzucam na papier i dopiero podejmuję decyzje które :P
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami