Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Mgliste drzewa

Domyślnie Mgliste drzewa

Dawno nie udzielałem się na forum, ale teraz czuję, że nadszedł czas aby pokazać, a co ważniejsze nasłuchać się czegoś o moich zdjęciach. Tak, więc proszę o krytykę tudzież pochwały

dziękuje
    Mózg, oczy, aparat ( w tej kolejności)

Domyślnie

nikt nie ma NIC do powiedzenia?
    Mózg, oczy, aparat ( w tej kolejności)

Domyślnie

W takim razie ja coś powiem.
    Podoba mi się drugi plan.
    Pierwszy plan jest zaniedbany. Drzewo z lewej na pierwszym planie powinno być ostre. Z prawej strony jest wg mnie za ciasno.
    D300, D70, N18-70, N70-300G, N80-400VR, S50/2.8 MACRO, S10-20/4-5.6, SB600
    http://www.fotoprzyroda.pl/
    Michał Vogelgesang

Domyślnie

Nie czuje klimatu. Zdjecie chyba za jasne, zbyt oczywiste.
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

Miejsce do sfotografowania - ładne ... ale ...

no właśnie - troszeczkę z kadrem nie tak .. prawą stronę zakończył bym drzewaem albo zostawiłbym więcej miejsca - to samo z drugiej strony ... wtedy może i to że są nieostre nie przeszkadzało by tak ... oczywiście moje skromne zdanie
    pozdrawiam

Domyślnie

michalv powiedział wszystko. podpisuję się

Domyślnie

Aurę miałeś wymarzoną. Mgła w lesie a jeszcze nad śniegiem to już całkowita perełka. To co wygrałeś to zgubienie szczegółów tła, czyli to co gubi większość fotografii lasu. Nie ma nic gorszego jak mętlik w tle.

Natomiast, to co położyłeś to kompozycja, ale ogarnięcie chaosu leśnych drzew to trudna sztuka.

Swoją drogą zastanawia mnie, dlaczego nikt nie zwraca uwagi na to, aby las posadzić w kompozycyjnym ładzie. Jestem pewien, że wsadzają te małe drzewka gdzie popadnie. Wiem to, sam wsadziłem ich tysiące Dziś postanowiłem, że posadzę drzewa w wymarzonej kompozycji, poczekam i za jakieś 120 lat zrobię fotografię idealną.

Uprawnienia umieszczania postów