Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problem z D40

Domyślnie problem z D40

Mam problem z moim D40. W środkowym polu ostrości u góry pojawia się coś w rodzaju bliku. Na zdjęciach tego nie widać ale w wizjerze tak. Co to może być?

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Jeśli ten blik to cienka czerwona linia to jest to linia zasilająca. Trudno ocenić o co może chodzić nie widząc tego.

Domyślnie

nie, to taki jasniejszy punkt w kształcie koła

Domyślnie

Mam to samo na D80, myślę, że tak po prostu wygląda matówka, tak jest zbudowana...I tak prawie go nie widać
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokornik Zobacz posta
    Mam problem z moim D40. W środkowym polu ostrości u góry pojawia się coś w rodzaju bliku. Na zdjęciach tego nie widać ale w wizjerze tak. Co to może być?
    to kółeczko jest chyba na wszystkich matówkach mam w d40 i d70s

Domyślnie

A to nie jest przypadkiem pole pomiaru spota ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    a czy to wazne?

a tak na serio, az z ciekawosci przelozylem matowke na standardowa w moim d70s i nic takiego nie widze. Nie mam wiec pojecia co tez tam widzicie.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

dzięki bo już myślałem, ze cos nie tak mam z aparatem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carl00s Zobacz posta
    a czy to wazne?

a tak na serio, az z ciekawosci przelozylem matowke na standardowa w moim d70s i nic takiego nie widze. Nie mam wiec pojecia co tez tam widzicie.
    Ja widziałem jak chciałem widzieć Teraz nie widzę, robię zdjęcia
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    nie. spot mierzy w polach AF
    podpis nieczytelny

Uprawnienia umieszczania postów