Witam, mam pytanie do użytkowników D300, jakie największe karty Cf czyta ten aparat i jakich nie chce obsługiwać?
Słyszałem że niektóre niektóre Lexary nie współpracują z nikonem.
Jeżeli było już na forum i ktoś zna odnośnik to poproszę.
Szukaj
Witam, mam pytanie do użytkowników D300, jakie największe karty Cf czyta ten aparat i jakich nie chce obsługiwać?
Słyszałem że niektóre niektóre Lexary nie współpracują z nikonem.
Jeżeli było już na forum i ktoś zna odnośnik to poproszę.
Żegnam Was już czas...
Mam dwa Transcend CompactFlash CF MLC 133x, jeden 8 GB drugi 16 GB, moze nie naleza do najszybszych, ale ja nie potrzebuje zawrotnych predkosci, natomiast jesli chodzi o niezawodnosc i cene moge polecic.
SanDisk 16GB Extreme III 30Mb/s
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-01-2009 o 19:22 Powód: pis. (nie istnieją karty "SanDisc")
tu masz liste wspolpracujacych kart wraz z pomiarami predkosci zapisu jakie na nich uzyskiwano - do wyboru do koloru
http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9254
do 32 GB na pewno beda banglac, w nowszych od D200 moze nawet wiecej. Teoretycznie max. czyli 138 GB powinno dzialac, praktycznie od pewnego momentu apart zacznie przymulac bo zabraknie pamieci na bufory potrzebne do obslugi dysku
podpis nieczytelny
nie ma sensu kupować tak wielkich kart, o pojemności większej niż 16GB
raz, szybkośc zapisu takich kart nie jest powalająca, dwa: żywotność tanich kart nie jest za długa
nie wspominając już o cenie dobrych kart
mam 4x 8GB + DataBank 40GB oraz zawsze komputer (eeepc901) przy sobie z dyskiem 120GB
i nie udało mi się zapełnić do końca ani pierwszej karty (podczas kotleciarskiej roboty)
d700,N50/1.4d,N28-70,S14mm,SB900 - blog
Polecam SD Extreme III 8gb naprawdę fajnie działa. Co do większych to nie wiem czy jest sens może do 16 gb, bo w przypadku utraty takiej ilości zdjęć może być problem..
Również polecam SD Extreme III 8gb posiadam dwie i spoko śmigaja ale to już z innym body
Mam Sandiska extreme III 4 Gb i PQI 16Gb. Wszystko działa jak należy, ale wydaje mi się, że Lexar był w instrukcji zalecany.
Skontaktuj się z nami