Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    BIELSKO BIAŁA

Domyślnie jaka lampa do d80 ??

jaka lampe polecacie cos z nikona , a moze zamiennik ??

czekam na propozycje

Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BIELSKO BIAŁA

Domyślnie

A co według ciebie jest godne uwagi ???
    nikon d80 + sigma 17-70 hsm

Domyślnie

Systemowe lampy tylko i zależy ile masz kasy. Jak juz to ustalisz przejdź w link post wyżej i wybierz co Ci odpowiada.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winterfresh Zobacz posta
    A co według ciebie jest godne uwagi ???
    Wszystkie lampy Nikona są godne uwagi... Wybór modelu jest uzależniony od tego co i w jaki sposób będziesz fotografował... oraz od ilości funduszy jakimi dysponujesz

PS: Poza tym wątek w złym miejscu ;]

Domyślnie

Ja do mojej 80tki zdecydowalem sie na Sb900, moze i jest troche duza, ale po pierwsze nie chcialem kupowac starego modelu a po drugie w planach mam za jakis czas zakup D300, i wtedy pewnie bym zalowal ze nie wzialem 900 tylko na przyklad 600 czy 800. I nie gryzie mnie to ze moze popelnilem blad nie kupujac czego naprawde porządnego.
    Zastanów sie najpierw ile chcesz wydac kasiory i do czego potrzebna ci jest lampa, jak rowniez to, czy chcesz inwestować w przyszlosci w swoj sprzet. Pamietaj, na koncu chytry i tak zawsze traci podwójnie.
    D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BIELSKO BIAŁA

Domyślnie

dzieki za obszerna wypowiedz

kupie sb 900 jak kolega wyżej.Sprzęt to jednak inwestycja

pozdrawiam
    nikon d80 + sigma 17-70 hsm

Domyślnie

A wiesz jakie sa roznice pomiedzy 800 a 600 a 900? I przekalkulowales czy za te roznice warto (wg Ciebie) doplacic? Bo jak nie, to Twoja decyzja moze byc zbyt pochopna - kolega ma D3, tez se kupie bo trzeba inwestowac w sprzet
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

a moze warto jednak pomyslec o czyms wiecej jak tylko sugerowanie sie opiniami z forum? Poczytac wiecej i szerzej? A wiesz chociaz po co Ci lampa? A znasz podstawowe parametry? A wiesz, ze sa jeszcze producenci niezalezni jak np. Sigma?
    Poczytaj kolego bo warto...
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Polecam SB-600. Świetna lampa - bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Kiedy ją kupowałem. doradzano mi SB-800 - dobrze, że nie kupiłem. SB-600 w zupełności do amatorskiej fotografii kościelno - domowej wystarcza. Dobry, mały i poręczny sprzęt.
    D850 | D5300| D780 | N80 | S 24-105/4 | N18-140 3,5-5,6 | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów