Szukaj
Trzeba wytężyć wzrok aby zobaczyć to morze.
jak dla mnie to szaro i buro.. wiecej polskiej plazy niz morza![]()
Buro i niewyraznie. Zdecydowanie na nie, kolorystyka, obrobka do poprawy.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
za ciezkie te fotografie , obróbka je przytłoczyła - odnosze wrazenie ze jakosciowo (ostrosc ) nie jest najlepiej a widze dobre szkła w podpisie![]()
A do mnie trafi jedynka i to bardzo.
Podła tylko ostrość trochę przy zmniejszeniu chyba i delikatnie bym wyrównał poziomy światła między niebem i ziemią. Ale ogólnie takie spojrzenie mroczne na morze bardzo mi się podoba.
Owszem - obowiązuje konwencja minimalistyczna - jeden mostek, dwie minuty naświetlania, wszystko gładkie i spokojne. A morze nie zawsze bywa gładkie.
Ostrość poszła w las przez jpg - nie mam własnego serwera, więc korzystam z różnych śmiesznych fotosików czy picas, które kompresują zdjęcie jak mogą. Dla Was jest szaro-buro, a dla mnie brązowo-złotoObróbką był jedynie filtr polaryzacyjny i ledwie trącone poziomy, więc niestety to nie obróbka była przytłaczająca a zastane warunki
Piszecie - obróbka i kolorystyka do poprawy - z chęcią obejrzę Wasze wersje mojego morza...
Harb - co do szkieł w podpisie - jeszcze bardziej byś się zdziwił, gdybyś zobaczył EXIF.![]()
Hmmm ja się co prawda nie znam ale odbierając te fotki jako totalny amator to podoba mi się. Dla mnie mają specyficzny klimat, trącą trochę takimi starymi fotografiami. Faktycznie ostrość trochę nie ta i kolory ciężkie ale to właśnie mz buduje klimat tych zdjęć.
Pozdrawiam,
Skontaktuj się z nami