Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Domyślnie

...przepraszam za zwłokę w recenzji, ale ponad miesiąc oczekiwania, a paczki nie ma...
    Nie komentuje już naszej poczty, z która kilka przygód miałem w tej mierze - nie wiadomo co się stało tym razem.
    Ale miłe zaskoczenie ze strony chińczyków - wysyłają mi paczuszkę ponownie, bez żadnego ale... Zaufali mi na słowo.
    Koszt transportu wliczony był w cenę, więc w ich gestii pozostaje czy ubezpieczyli czy nie, w każdym razie problemów nie robią..
    No cóż, czekam dalej..

Domyślnie

..wieki minęły paczka dotarła.
    Testowałem nośność zgodnie z prośbą.
    Myślę, że powinni uchwyt mocujący robić ze stali, trochę się o niego boje. Mam na myśli ten, który mocuje sam odbiornik w uchycie statywowym. (Miejsce mocowania lampy w odbiorniku przypomina, to które mamy w aparatach, jest mocne i stabilne)
    Wpomniany uchwycik wyposażony jest w pokrętło dociskowe jak lampki Metza. Gwint nie jest jednak tak głęboki i starannie wytłoczony w tym plasticzku. Pokrętło ma większe luzy niż w lampie Metza. Czemu o tym pisze - bo jak dokręciłem za mocno i umieściłem lampę na przenośnego Booma aby błysnąć na coś pionowo w dół nakrętka przeskoczyła mi jedna stroną o jeden zwój gwintu.
    Myślę, że tego warto używać wyłącznie na podstaweczce do lampy albo w uchwytach statywowych, ale bez takiego ekstremum jak obracanie całości do poziomu.
    Od spodu odbiornika Strato jest gwint statywowy w takich sytuacjach lepiej użyć jego. Są dostępne trzpienie które się mocuje póżniej w odpowiednim ścisku, jak np w superclamp'ie.
    Obudowa Strato jest dość elastyczna, może to ją broni przed wyłamaniem.
    Nasuwa się jedno zdanie: Idealny wyzwalacz powinien mieć obudowę magnezową ze starannie wykonanym gwintowanym uchwytem jak stopki lamp Metza. Ze Strato lepiej uważać, szczególnie w terenie ...gdzie różnie bywa.
    Jeszcze jedna możliwość to używanie go jak Pocket wizarda czyli połączone kabelkiem i zwisające luźno obok lampy (bez wykorzystania wspaniałych chińskich uchwytów montażowych.
    Na razie nie mam kabelków aby to sprawdzić. Wchodzi w nie mały jack (jak w słuchawkach od walkmanów/cd/mp3'ek), więc nie powinno być problemu z dorobieniem.
    Odbiornik testowałem z lampą Metza 54mz i Nikona sb800. Pierwsza trochę większa, ale masy zbliżone.
    Jak narazie żadnych uwag co do komunikacji radiowej...
    W razie czego zapraszam do pytań..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów