Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: zakup D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    "Apetyt rośnie w miarę jedzenia...." ja CI radzę dozbieraj do d90 kupisz d80 i będziesz czuł niedosyt na prawdę .
    a ja ci takiej rady nie daję. D80 spokojnie wystarczy jak na przesiadkę, a jest o prawie tysiąc złotych tańszy od d90. to jest jednak jakiś pieniądz a co d90 takiego ma? podglad na zywo? wiekszy LCD? i filmy? dla mnie bez szału. lustro ma robic zdjecia a nie krecic filmy. takie moje zdanie, wiec polecam D80.
    D80 ciagle tanieje wiec za taka kase jest ok. a zamiast 18.135 zastanowilabym sie nad 18-70.
    ND80 + DODATKI.

Domyślnie

filmów nie będę robił od tego jest kamera
    brak podglądu live jak dla mnie super
    wg mnie bateria żyje dłużej
    znajomi nie pchają się do robienia zdjęć bo nic nie widać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nataliamilk Zobacz posta
    a ja ci takiej rady nie daję. D80 spokojnie wystarczy jak na przesiadkę, a jest o prawie tysiąc złotych tańszy od d90. to jest jednak jakiś pieniądz a co d90 takiego ma? podglad na zywo? wiekszy LCD? i filmy? dla mnie bez szału. lustro ma robic zdjecia a nie krecic filmy. takie moje zdanie, wiec polecam D80.
    D80 ciagle tanieje wiec za taka kase jest ok. a zamiast 18.135 zastanowilabym sie nad 18-70.
    Zgadzam się.
    To co uzyskasz zmieniając D40 na D80 to zupełnie co innego niż różnica między D80 a D90.
    Oczywiście jeżeli masz kasę to bierz D90, ale to co jak przypuszczam jest powodem że myślisz o zmianie, zostanie zaspokojone w zupełności przez model D80.
    D90 wnosi lepszą matrycę pracującą w wyższych czułościach i tyle.
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Jestem obiektywny bo mam d80 i jestem świadom jego "-" jednak 1000 to nie wiele a zyskujemy zupełnie nową konstrukcję dla mnie LV czy filmy to nie ważna sprawa ale użyteczne iso to już bardzo a nie wątpliwie d80a d90 to inna "bajka" , sam chętnie bym zmienił na d90 ale niestety chwilowo jest to nie możliwe
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Uważam, że zmiana z D40 na D80 to bardzo duży skok jakościowy, istotny dla rozwoju fotograficznego. Przesiadka na D90 też, lecz za sporo większe pieniądze. D80 kosztuje w tej chwili tyle, że naprawdę warto. Śmieszne, ale jeszcze kilka miesięcy temu D80 był wychwalany pod niebiosa-dziś mówią: stara konstrukcja, szumi i inne pierdoły których czytać ani słuchać się nie da. Żeby nie być gołosłownym, sam przesiadłem się z D80 na D300 i bardzo sobie chwaliłem ten sprzęt. Pewnie bym go zostawił, ale potrzebna kaska, do obiektywu zabrakło

Domyślnie

dziękuję wszystkim za odpowiedzi
    jutro ruszam po D80

Domyślnie

W EURO jest teraz nowy D80 z 18-55 VR za 2000 zł, jak dołożysz do tego stałkę 50 mm/1.8 (400 zł) i swój 55-200 VR to masz za 2400 niezły zestawik.
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekD80 Zobacz posta
    W EURO jest teraz nowy D80 z 18-55 VR za 2000 zł, jak dołożysz do tego stałkę 50 mm/1.8 (400 zł) i swój 55-200 VR to masz za 2400 niezły zestawik.
    jak czytałeś wcześniej plan jest ciut inny

kupiłem nowego 40x zaryzykuje i kupię używany

Domyślnie

Jakoś dziwnie wszyscy posiadacze D80 zapominają o tej jednej najważniejszej różnicy pomiędzy D80 / D90... CMOS i ciemność mi nie straszna Choć z mojego punktu widzenia tą różnice pomiędzy nimi czyli ok.1000zl wolałbym zainwestować w jasne szkła.

A tak na poważnie dla autora wątku posłuchaj dobrej rady kolegów:
    D80 + 18-70 + tele które chcesz zostawić to naprawdę super zestaw!

Ps. nie bój się inwestować w używany sprzęt bo jak ciebie wciąga to za rok czy dwa i tak D80 będzie już za mało

Domyślnie

teraz pytanie z innej dziedziny
    kupuje używany aparat, wiadomo ocena wizualna... co więcej? jakieś porady?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów