Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Corelowska opcja w PS-ie

Moglibyście mnie nakierować jak uzyskać podobny efekt w Ps-ie. Robię to w Corelu, ale nie chce mi się tak skakać po programach. Bardzo lubię te opcję, zwłaszcza do pejzażu, ale czasami też na ludziach zaskakująco się spisuje
    Poziomy i b&w robiłem w PSie, a ten efekt wyrazistości już w Corelu.
    Przed
    Po
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Wydaje mi się,że robiłeś coś z poziomami,dodałeś tonów jasnych i ciemnych przez co podniosłeś kontrast.W PS można to zrobić poprzez skrót ctrl+L i dobranie odpowiednich wartości tonacji
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Precyzyjniej od poziomów, można kontrast oczywiście ustawić krzywą (Ctrl+M). W fotografii czarno-białej można także "utwardzić" nieco fotografię dominacją kanału niebieskiego - piszę tu o funkcji mieszania kanałów.

Domyślnie

jasne partie nie wyglądają prawie na zmienione więc można chałupniczo przyciemnić te szare poprzez selective colors i pociągnąć szarym kolorem, lub w poziomach tylko ciemne partie poruszać i wzmocnić

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Corel vs Adobe - mniej więcej jak cyfromałpa vs lustrzanka - w Photoshopie jest wszystko - z tym że trudniej go opanować. Kup jakiś podręcznik - PS dla amatora foto. Będziesz pozytywnie zaskoczony...
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Uprawnienia umieszczania postów