Szukaj
ja sie dziwie ludziom, ze za darmo testuja i debuguja monopoliscie
Microsoftowi ten obsra... wodotryskami szajs, tracac czas i ryzykujac
utrate danych. i jeszcze sie tak entuzjastycznie jaraja, ze maja nowe
latajace spinacze i trujace tylek pieski...
a tak serio... bardzo bym chcial zobaczyc, w jaki sposob ten nowy
MS Bloatware jest szybszy na maszynach z 1GB RAM. bo to albo
znaczy, ze jest nie w ta strone zoptymalizowany, albo ze te wyniki
ostro smierdza...
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Czytałem na sieci, że nowa 7 jest właśnie optymalizowana w stronę słabszych sprzętów. Microshit po przeprowadzeniu badań rynkowych stwierdził, że najbliższe lata będą boomem dla netbooków...to wiele mówi. Moim zdaniem właśnie tak będzie bo będą chcieli podebrać swoją część tortu w tej kwestii.
http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/...9_Linuksa.aspx
Ostatnio edytowane przez Calme ; 07-01-2009 o 11:06
Akustyk - Windows 7 jest zoptymalizowany i to bardzo - osobiście jestem zaskoczony zarządzaniem energią. Temperatura procesora na moim laptopie na XP to średnio 52 stopnie, na Vista 63 stopnie a na w7 48 stopni, a mam nadzieję że skoro osiągnęli już zmiany funkcjonalne to teraz będą optymalizować wykorzystanie zasobów.
bajery ciągle można wyłączyć
Edit - Po co? Boss kazał sprawdzić co przestanie działać, ile komputerów trzeba będzie wymienić itd...
Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 07-01-2009 o 23:06
pozdrawiam Sebastian
Ja tam kastruję swoje okienka ze zbędnego chłamu już na etapie przed instalacyjnym, więc unikam natrętów.
Poza tym większość usług można i trzeba wyłączyć, poza krytycznymi.
Tak więc, podsumowując, kastracja, wyłączenie natrętów i graficznych popierdółek i mamy siódemkę na XP.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Słyszałem taką opinię, że 7 ma być tym czym miała być Vista. Oby. Bo ja cały używam XP Pro, a Vista to moim zdaniem "pomyłka", która chyba w zamierzeniu miała TYLKO ładnie wyglądać.
a skad mozna wziac bete siodemki?? Na stronach MS nie ma...![]()
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Skontaktuj się z nami