Mój pierworodny. Zachęcam do oceny.
Szukaj
Mój pierworodny. Zachęcam do oceny.
D70|18-70|70-300|50/1.8|SB-800|
bardzo fajne
ps jakiej czcionki użyłeś do podpisu
|N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |
A mnie się nie podoba obróbka. Przepraszam, że to pisze, tfu, tfu, na psa urok, odpukać w niemalowane i wszelkie inne gusła odprawić, ale to wygląda jak zdjęcie nagrobkowe...![]()
Nie zrozum mnie źle. Sam kadr, model itd jest ok. Chodzi mi tylko o obróbkę. Winieta, szaro-bura tonacja, ni to sephia, ni to B&W, lekko rozmydlone... Nie musiałem się bardzo wysilać, żeby takie skojarzenie mi się nasunęło... Przepraszam, wiem, ze w kontekście zdjęcia dziecka to mogło zabrzmieć... okrutnie, ale uważam, że zdjęcia dzieci powinny być maksymalnie radosne, żeby pokazać tą dziecięcość. Nawet z B&W trzeba uważać, bo łatwo zniweczyć efekt. Koncepcja, którą pokazałeś, takie mi nasunęła skojarzeni, a nie inne i tylko tą koncepcję oceniłem.
A mnie się podoba zdjęcie - co do tego czy dziecko winno być smutne, czy uśmiechnięte, czy zamyślone itd. to akurta moim zdaniem nie jest aż tak ważne. Fotka przedstawia moim zdanie zamyślonego chłopca i jest wykonana bardzo poprawnie.
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
fajne foto, podoba mi się![]()
[I]puszka i szkiełko + radość z fotografowania, chęci wielkie ale czasu zbyt mało...[/I]
Pozdrawiam, Waldas
Szkoda że nie kolor, ale muszę przyznać - wyszło ok. Pozdrawiam.
Dwie puszki, kilka stałek, jeden zoom, jakieś akcesoria i duuuuużo radości z fotografii
Skontaktuj się z nami