Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Spławik

Domyślnie

napisał Szelass
    rozumiem, że nie masz zacięcia dydaktycznego, ale od czasu do czasu komuś pomóc....BEZCENNE!
    coś Ci wyjaśnię - bo zabolały mnie te słowa , nie oceniaj ludzi po pozorach jestes krotko na forum (to nie wymówka)
    pomagam i to bardzo, otrzymuje na PM bardzo dużo pytań bywa ze 8-10 peemek , wysyłam ludziom instrukcje - triale , tutki do NX-a bo wszyscy wiedzą ze takim programem pracuję - ostatnio w Sztokholmie szkoliłem Pawcia
    jednakże kiedy fotografia jest totalnie zła( nie szukac prosze odniesienia do watku Gufiego - pisze ogólnie) i nie ma w niej czego naprawiać powinien wystarczyć suchy komentarz - ,trzeba samemu popracować - zajrzeć do mądrych ksiażek bo wszystkiego nie da sie powiedziec na forum młodemu amatorowi fotografii - nie da sie w kilku prostych zdaniach zawrzec tak ogromnej wiedzy do przekazania
    więc nie ma sensu sie unosić ambicją, obrazać bo padły troszeczkę ostrzejsze słowa - byłem i jestem zyczliwy ludziom i tak pozostanie

Domyślnie

Nawet do niektórych dzwoni aby porad udzielić. Powaga
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

autograf
    Gość

Domyślnie

Harb - ależ nie usprawiedliwiaj się! My to wszystko wiemy

Dobrze, że jesteś! I nie zmieniaj się! Bądź sobą!

Domyślnie

autorze co do zdjęć - to poprostu pstryki (w przeciwienstwie do tego co pokazywałeś w portrecie) , co do Twojej napasci na harba to już zachowanie poniżej krytyki owszem użył dosadnych słów ale nie jesteśmy dziećmi - tak więc wiecej pokory , każdemu zdarza się zrobić gniota ale nie każdemu zdarza się go w sposób chamski bronić
    ps wątek oceniam na jedną gwiazdke

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g u f i Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez tomekudla Zobacz posta
    Gufi, mnie też zdarzyło się wrzucić gniot na forum ale trzeba mieć trochę samokrytyki. Powiedz mi szczerze: o co w tym zdjęciu chodzi?
    Pytam szczerze - bez sarkazmu.
    w moemncie kiedy wrzucałeś swoje gnioty jak patrzyłeś na swoje zdjęcia myślałeś o ta fotka mi sie podoba a pozniej napotykałeś na krytykę... miałeś wtedy troche samokrytyki?
    ps a o co chodzi masz tytuł masz fotkę skoronieumiesz dopatrzeć sie jakiegoś podobieństwa moze najwyższy czas zdjąć klapki z oczu
    Nie wiem skąd w Tobie tyle złośliwości Próbujesz być zabawnie sarkastyczny ale jakoś Ci nie idzie. Pytam z prostego powodu - nie rozumiem artystycznego znaczenia spławika
    Widzę, że dużo lepsi ode mnie się wypowiedzieli więc na tym kończę swoją wypowiedź.
    Jeśli pytasz o moje gnioty - poprosiłem administrację o usunięcie. Harb ma rację - forum powinno mieć swój poziom który pokazałeś przykładowo w portretach.
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

~Malibu
    nie bronie tych fotek poniewaz zdaje sobie sprawę ze sa to pstryki / gnioty ale od czegoś trzeba zaczać
    jezeli śledziłes watek napisałem co wedlug mnie było nie tak w wypowiedzi harba
    powiedz mi dlaczego nie podjołem dyskusji w tym temacie gdzie sie poo mnie przejechali i zaakceptowałem krytykę

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=82812

powtorze poraz ostatni MALIBU nie bronie fotek pozatym co rozumiesz przez chamstwo? ubliżyłem komuś ? czy to znaczy ze mam zamiescic fotkę i niemam prawa właczyć sie do dyskusji?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekudla Zobacz posta
    Nie wiem skąd w Tobie tyle złośliwości Próbujesz być zabawnie sarkastyczny ale jakoś Ci nie idzie. Pytam z prostego powodu - nie rozumiem artystycznego znaczenia spławika
    Widzę, że dużo lepsi ode mnie się wypowiedzieli więc na tym kończę swoją wypowiedź.
    Jeśli pytasz o moje gnioty - poprosiłem administrację o usunięcie. Harb ma rację - forum powinno mieć swój poziom który pokazałeś przykładowo w portretach.
    równiez prosiłem o zamknięcie tematu! moderator zaspał widocznie

Domyślnie

g u f i - wyciąganie jakiś fotek publicznie z dorobku komentującego (każdy może pokazać gniota ) , czy odnoszenie się do ilosci postów nie jest częstą praktyką stosowaną na tym forum i na to chciałbym zwrócić Ci uwagę

Domyślnie

Daje sobie ręke uciąć że na taki spławik nic nie złapałeś Pomysł miałeś oryginalny ale wykonanie niestety na NIE. Te fotki wogóle do mnie nie przemawiają.
    1. Czarny LG, wzrok błądzi po kadrze pomimo ostrości na spławiku
    2. Nie wiem po co ten krzywy kadr. Nic nie wnosi do zdjęcia.

Pozdrawiam
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Drodzy Koledzy, a zwłaszcza harbie - pisząc o spadku poziomu tego forum poruszyłeś dosyć istotną kwestię, która tyczy się również mojej osoby, czyli absolutnego początkującego, mianowicie o sens tego forum.
    Jeśli najlepsi z Was czują się źle w towarzystwie gniotów wrzucanych na to forum przez amatorów, to należałoby się zastanowić, czy nie utworzyć osobnej zakładki dla ludzi, którzy w fotografii dopiero raczkują. Wtedy Wasze dzieła nie musiałyby leżeć koło naszych śmieci.
    Ponad to każdy z Was jak mniemam kiedyś zaczynał zabawę w fotografię i jakoś nie mogę uwierzyć, że od razu robił arcydzieła... Zapomniał wół jak cielęciem był?
    Intencją mojej bytności na tym forum jest chęć ciągłej nauki i podpatrywania, jak "to" robią najlepsi. Podchodzę do swoich prac z pokorą i za każdy komentarz jestem niezwykle wdzięczny, ale chciałbym, aby te komentarze były konstruktywne i zawierały jakieś rady. Uwierzcie, że teksty typu "tragiczne", "katastrofa", "daj sobie spokój ze zdjęciami" nie wnoszą nic, autorowi w niczym nie pomagają a wręcz zniechęcają do dalszych prób i nauki.
    Jeśli chcecie aby to forum było na jak najwyższym poziomie, to są dwie drogi: albo pomagacie nam, początkującym, udzielając rad i wskazówek, albo niech admini tego forum zrobią ostrą selekcję dla osób, które chcą się zarejestrować. Wtedy będziecie mieli swoje elitarne forum dla najlepszych i będziecie mogli zachwycać się nawzajem swoim pracami.

z wyrazami szacunku

morgenes

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów